irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Hac, zihnen, kalben, ruhen ve ilmen hazırlık yapmayı gerektirir

    Hac, zihnen, kalben, ruhen ve ilmen hazırlık yapmayı gerektirir


    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

    Ankara Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Görmez, hac için zihnen, kalben, ruhen ve ilmen hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. Görevlendirilen kafile başkanlarına hac hizmetlerinin tamamında büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Görmez, mebrûr bir hac için, görevlilerin bilgi ve hikmet ve özenle çalışmasını istedi. Haccın, acıya dönüşmemesi için, yapılacak görevlerde çok dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Vatandaşlarımız Kâbe’de hacı, havaalanında acı olmaya devam ediyorsa biz vazifemizi yapmamışız demektir. Onun için öncelikli olarak, bu yaptığımız organizasyonun sıradan bir organizasyon olmadığının bilincinde olmalı, bunun aynı zamanda da bu milletin fertlerinin arınmış ve bilinçlenmiş bireyler olarak kutsal beldelerden dönmelerini sağlamak için çıkılmış bir kutsal yolculuk olduğunu bilmeliyiz. Vazifemiz, hacıları Kâbe manzaralı odalarda konaklatıp kazasız belasız Türkiye’ye getirmek değildir. Bizim asıl vazifemiz, vatandaşlarımızın mebrûr bir hac yapmış olarak ülkelerine dönmelerini sağlamak ve döndükten sonra da arınmış bir hâl ile bu toplumu arındırmalarını sağlamaktır.”

    Hacılara Kur’an eğitimi devam edecek…
    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıldan bu yana hac ve umreye gidecek vatandaşlara Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiğini de hatırlatan Görmez, bu hizmetin bu yıl da devam edeceğini dile getirdi. Hac ve umre organizasyonlarıyla bir yılda yaklaşık beş yüz bin vatandaşın kutsal topraklara ulaştırıldığını vurgulayan Görmez, Diyanet’in kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik başlattığı kampanyanın büyük bir eğitim hizmeti olduğunu kaydetti.

    “Terör olayları, Allah’ın rahmet yüklü mesajlarının bilinmemesinden kaynaklanıyor”
    Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasında önceki gün Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısına da değinerek, şehit olanlara rahmet, ailelerine ve bütün Türkiye’ye başsağlığı diledi. Terör olaylarının yaşanmasının temel nedenlerinden birinin maneviyat eksikliği olduğuna işaret eden Başkan Görmez, şunları söyledi:

    “Dün 10 tane vatan evladı şehit oldu. Bayramın ikinci günü de 9 tane vatan evladı şehit olmuştu. O günden bugüne etrafımızda yanan ve ülkemizi kuşatan ateşi görüyorsunuz. Bütün bunların maneviyatsızlıktan ve Müslüman olmanın idrakine varamamaktan kaynaklandığını biliyoruz. Bu olaylar İslâm’ı bilememekten, Allah’ın rahmet yüklü mesajlarını bilememekten kaynaklanıyor.”

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com