irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Yılmaz Kardeşler Cami Dekorasyon, Sektöre Dair Önemli Bilgiler Verdi

    1995 yılından bu yana faaliyet gösteren Yılmaz Kardeşler Cami Dekorasyon firmasının kurucularından Engin Yılmaz, şirketleri ve sektörleri hakkında bilgiler paylaştı.

    Cami Vitrayında El İşçiliği Gerekli

    Cami vitrayında dikkat edilmesi gereken önemli noktaların olduğuna dikkat çeken Yılmaz, alt yapı olarak donanımın çok iyi olması gerektiğini belirtti. Paslanmaz krom çelik ve el işçiliğinin öneminden bahseden Yılmaz, paslanmaz çeliğin demirden daha pahalı fakat çok daha uzun ömürlü olduğunun altını çizdi. Kendilerinin herhangi bir boya ya da fazladan malzeme olmadan direkt orijinal bir şekilde uygulama yaptıklarını sözlerine ekledi. Buna dikkat etmeyen pek çok firmanın olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bunun bir vicdan meselesi olduğunu ve sundukları fiyattan anlaşılabileceğini aktardı.

    Kaliteli Camlar Kullanılmalı

    Vitray sanatında kaliteli cam kullandıklarını aktaran Engin Yılmaz, alçı ve alçının hazırlanışa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Aksi durumda ürünün ömrünün kısalacağını söyledi.

    Cami Dernekleri Ürünleri Birebir Görmeli

    Cami derneklerinin vitray alırken dikkat etmeleri gereken noktalardan bahseden Yılmaz, firma araştırmasının yapılması ve referanslara bakılmasının gerekli olduğunu aktardı. Malzemeyi atölyeye giderek birebir görmeleri gerektiğini söyleyen Yılmaz, aşamalar halinde ürünün yapılışını gösteren resimlerin istenmesi ve bu resimlerin de orijinal olduğundan emin olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Sanat Ön Plana Çıkarılmalı

    Sektördeki kalitesiz iş yapan firmalara da seslenen Yılmaz, bu işi yapan arkadaşların emeğine, Ecdadımıza saygı duyulması gerektiğini belirtti. Takıldıkları bir yer olduğunda gelip sorabileceklerini aktaran Yılmaz, taklit hile yapmamalarını ve işi ticarete çevirmeyip sanatı ön plana çıkarmalarını rica etti.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com