irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • ‘Teksöz Ahşap’ Osmanlı ve Selçuklu Desenleriyle Ahşaba Estetik Güzellik Katmaya Devam Ediyor!

    Çırak olarak 1991 yılında bir marangoz atölyesinde başladığı ahşap oymacılığını bugüne kadar getirerek çalışmalarını sürdüren Veli Teksöz, Manisa’nın Demirci ilçesindeki sanayi sitesinde kurduğu atölyesinde 15 kişilik ekibiyle yeni yapılan veya yenilenen Camiler için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor...

    Veli Teksöz: "Türkiye'deki camilerin yanı sıra Ürdün, Irak, Belçika, Suudi Arabistan ve ABD'deki ibadethanelere de üretim yaptık."

     

    Gelişen teknolojiyle hızlı ve seri üretim anlayışının yerleştiğine dikkat çeken Veli Teksöz, el işi ahşap oymacılığıyla uğraşan çok az ustanın kaldığını da açıkladı:

    "Kullanılacak mekana göre Osmanlı ve Selçuklu desenlerini ahşaba işliyoruz. Daha estetik olması nedeniyle maun ağacını kullanıyoruz."

     

    Caminin mimarisine ve talebe göre İslam tarihini yansıtan farklı figürleri işleyebiliyoruz. Yurtdışındaki camileri daha çok genel İslam tarihi motifleriyle süslüyoruz. Osmanlı coğrafyasındaki camilerde ise Osmanlı ve Selçuklu figürleri tercih ediliyor."

     

    Teksöz, işi kâr odaklı olarak yapmadıklarını belirterek, Camilerin estetik güzelliğine katkıda bulunmak istediklerini, dünya genelinde mümkün olduğu kadar fazla sayıda Camiye ulaşmak istediklerini de açıkladı. 

     

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com