irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Mübarek Üç Ayların Önemi

    Mübarek üç aylar Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu önemli aylar “Recep, Şaban ve Ramazan” aylarıdır.

    Cenab-ı Hak kulları için rahmeti, feyiz ve bereketi bol olan günler ve aylar sunmuştur. Cuma gününün faziletli bir gün olması gibi “üç aylar” denilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları da büyük fazilete sahip olan mübarek aylardır.

    Peygamber Efendimiz Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır diye buyurmuştur.

    Regaip, Miraç ve Berat kandillerinin bulunduğu üç aylarda duaların makbul olduğu, sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı dönemdir. Kullar olarak bizlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekir.

    Peygamber Efendimiz, bu ayda oruç tutmamızı, fakir fukaranın dertlerine daha çok önem vermemizi ve hayırlı işler yapmamızı önermiştir. Buna uyanların büyük ecre nâil olunacağını müjdelemiştir. Recep ayının ilk Cuma gecesi (23 Nisan 2015) Regaip Kandili’dir. Peygamberimiz bu gecede 12 rekat namaz kılmıştır. Duaların kabul olduğu gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesi (15 Mayıs 2015) Miraç Kandili’dir. Bu gecede 12 rekat namaz kılınması hayırlı görülmüştür. Oruç tutulmalı ve Peygamberimize salat-ü selam okunmalıdır.

    Şaban ayının 15. gecesi Beraat Kandili’dir. Bugünü oruç tutarak geçirmek ve ibadet etmek buyrulur. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teala dünya semasına iner ve güneş doğana kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, ona mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir derde müptela olan yok mu, ona afiyet vereyim.” diye buyurur.

    Kadir gecesi 13 Temmuz 2015 tarihine denk gelmektedir. Kadir gecesi 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının içinde yer almaktadır. Kadir gecesi Müslüman alemi için büyük önem taşır. Bin aydan daha hayırlı bir aydır. Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde belirtilir: “Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik.

    Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer.” Ramazan ayında oruç tutmak farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim bu ayda indirildiği için en nadide aydır.

    Üç Aylarda Önem Verilmesi Gerekenler

    Üç aylarda ibadet etmek Allah’ın katında diğer ibadetlerden kat kat üstündür. 3 aylar, mahzun gönüllere neşe ve sevinç kaynağı olmak, yıkık kalpleri mamur eylemek, insanı insan yapan, değerine değer katan bütün güzelliklerle bu feyizli anlardan nasiplenmek mevsimidir.

    Bu mübarek aylarda Kur’an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekanlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmelidir.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com