irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • ‘Kale Teknoloji Grup’ Bünyesindeki KALEPRO Şirketi 25 Yıllık Çalışmalarını Bilişim’le Büyütüyor..

     

    Savaş Bey Merhaba, Sektördeki sorunlar ve işinizin güçlükleri nelerdir?

    İşimizdeki güçlüklerden bazıları özellikle cami sektöründeki bilinçsiz ve projesiz işler, uzak doğu malı, kalitesiz ürünler ve hiçbir şekilde akustik hesaplaması yapılmadan sadece fiyat odaklı yapılan alımlar olarak sayabiliriz. Sektörde profesyonel seslendirmenin ne kadar önemli olduğunu, bir cami yapılırken en önemli sistemlerinden bir tanesinin de ses sistemleri olduğunu ve cami içindeki sesin ortam akustiğinin iyi sağlanmasının ibadet etmeye gelen insanlara daha iyi bir feyz ve huzur verdiği gerçeğini camilerimiz yeni yeni kavramaya başladı.

    Teknoloji ile birlikte işinizde değişen yenilikler ve çalışmalar nelerdir?

    Teknoloji bizim sektörümüzde her gün değişmektedir. Yeni sistemler-ki dünyada bu çok uzun zamandır kullanılıyor -bizde daha yeni yeni kullanılmaya başlandı. Column Speaker dediğimiz ve yukarıdan aşağı olarak çizgisel hoparlörlerin kullanıldığı dijital sistemler diyebiliriz. Bu sistemler sayesinde bütün bölgelerde aynı ses gücünü ve kalitesini duyabiliyorsunuz; bu sistem mühendislik isteyenler için ve projelendirilip kurulabilecek bir sistemdir.

    Yaptığınız işin en büyük zorluğu sizce nedir?

    Yaptığımız işin en büyük zorluğu, ürünü bilmeden satın almak isteyen ve sadece ürünün fiyatına göre alma potansiyelini belirleyerek ürünlerini seçen müşterilerimizdir. ‘Ses varsa problem yok’ düşüncesiyle yaklaşılan satın alma hizmetinde hiçbir altyapısı ve ehliyeti olmayan firmalar ve satıcılar, müşteriyi yanlış yönlendiren satış hizmetleri de bu durumu arttırmaktadır.

    Mesleğinizi seçen yeni meslektaşlarınıza tavsiyeleriniz var mı?

    Teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip etmeliler, her gün kendilerini yenilemeliler ve kaliteli işler yapmalılar.

    Sektörünüz takipçileri ve ürün almak isteyenler için nelere dikkat etmeleri konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

    Dikkat etmeleri gereken konuların başında, firmaların yapısı, distribütör olup olmadıkları, referansları, proje departmanları var mı, garanti süreçleri nasıl işliyor, bundan sonra ürünlerin kalitelisi geliyor-ki bu da tamamen projelendirme ile ilgili bir konu- ne istediklerini bilirlerse ürünleri ve en iyi teknolojiyi en hesaplı fiyata alabilirler.

    Savaş Bey, değerli röportajınız için teşekkür eder, Cami Dergisi olarak çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dileriz.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com