irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • İstanbulda ve Samsunda Cami Sektör Temsilcileri Yaşadıkları Sektör Sorunlarını Konuşmak İçin Bir Araya Geldi!

    Sektörde fuar kültürünün yerleştiği fakat merdiven altı atölyelerin fazlalığı nedeni ile gerek derneklerin gerekse firmaların;

    cami yaptıran kişi veya kişilerin bilinçlendirilmesi noktasında fuarımızın büyük bir rol oynadığıtoplantıda konuşulan en önemli konulardan biriydi.

    1

    Farklı şehirlerden ve İstanbul’dan sektör katılımcıların buluştuğu toplantıda Nisan ayında gerçekleşen 3. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları fuar ve dergi dolayısıyla herkesin birbirini görmeye başladığı, birbirlerini daha yakından tanıdığı ve fikir birliğinde buluştuğu ekipleşmenin büyüdüğü bir toplantı oluşturuldu.

    İstanbul’da Mayıs ayında toplanan cami sektör temsilcileri 3. Cami İhtisas Yapı Ekipmanları Fuarı’nda sektördeki sorunların ele alındığı tarafsız bir platform oluşturulması gerektiği tartışıldı.

    Sektördeki küçük ya da büyük esnaflık yapan tüm firmaların iş güvenliği ve işçi çalıştırma usul ve esaslarına uymalarının da gerekliliğinin takip edildiği, sektörü tanıyan bu sorumluluğu alabilecek tarafsızlığını da koruyabilecek bir yapının oluşturulmasının tartışıldığı İstanbul buluşma toplantısında önemli noktalara değinildi.

    Sektörde imalatçıların sayısının artmış olması sebebiyle, kaliteli ve işçilikte titiz davranan imalatçıların sektörde harcanmaması adına destekleme kararı alınmış ve daha sonraki toplantılara davet edilmesi gerektiğine karar verilmiştir.  

    Samsun’daki sektör sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıdaki gibi ciddi bir kurumun varlığını ihtiyacı da sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda tartışıldı. Cami Sanatı ve Sanatkârları gibi bir faaliyet alanının olduğu bir denetim merciinin bulunmamasının sektördeki birçok konuda soruna sebebiyet verildiği de aktarıldı.

    Hızlı bir sektör artışında iş yapan firma sayısı ile pazarlamaya dönen ve çalışan iş kollarının kurumsal bir firma çatısı altında toplanması gerektiği ortak görüşüne varıldı.

    1

    Sektörde firmalar bir araya geldiğinde birlik olmanın, var olabilme sürecini kalıcı kılmanın önemi vurgulandı. Kurulucak yapılaşmanın da Cami İş Adamları Derneği adı altında toplanabileceği ifade edildi.

    Sektör kabuğunu kırdı, kaliteyi baz alan  firmaların buluşmasında alınan kararlar sektöre hareketlilik kazandırdı. 

    Cami Dergisi olarak toplantılarının sürekliliğinin ve verimliliğinin veiletişimlerinin uzun yıllar devam etmesini temenni ederiz.  Fuar bilinci ile beklentilerin arttığı yeni bir fuarda görüşmek dileğimizle. 

    İmalatçı olarak emek veren, işçi çalıştıran, vergi ödeyen kişiler fuarların ve sektörün olmazsa olmazlarıdır.

    Hem dostluklarının pekişmesi için hem de sektördeki sorunların dile getirilmesi için farklı illerden sektör temsilcisi 2016 Mayıs ayında Samsun’da toplandı.

    1

    6 yıldır devam eden sektör toplantısı temsilcileri yeni katılımcılar da toplantıda önce kendilerini tanıttı ve farklı iş yapan firmalarda düzenlenen sektör toplantısı sayesinde bir araya geldi.

    Birbirlerini bağlayan konunun ticaret olduğuna da değinen sektör çalışanları yaptıkları işleri ve yapılacak işleri konuştu. 

    Dostlukla pekiştirilen ticari faaliyetlerden ziyade kendilerini ticaretin bir araya getirdiğini de özellikle sohbetleri sırasında dile getirdiler. Sahada dost olup eksiklerinin üzerinde konuşmak üzere bir araya da geldiklerini belirterek sorunlarına çözüm olmak adına birbirlerini desteklemeleri gerektiği fikir birliğini de konuştular.

    1

    Halı sektöründen kurşun sektörüne, ahşap oymacılığından, hat, nakkaş süslemeye, kurşun ve alüminyumdan, vitray cam süslemeye, ses, ışık aydınlatmadan, çini, mermer ve ısıtma sistemlerine sektörün önde gelen firma projeleriyle ve çalışmalarıyla neler yapmaları gerektiğini, güçlü ve zayıf yönlerini de tartıştı.

    İnşaat değil de süslemek ve neşe katmak gözüyle yapılan imar işini sürdürmek istediklerini belirten firma temsilcileri toplantıda cami inşaat sektörünü tartıştı.   

    Sektördeki en büyük eksikliğin sadece güvensizlikten kaynaklanan bir durum olduğunu toplantılarında belirttiler.

    1

    Ayrıca, mermer sektöründe ki fiyatlandırma politikası, cami bütçelerinin kısıtlı olması, müşterilerin tercihleri ve sektörde hangi ürünler nasıl temin edilebilir gibi mevzularına da değinildi.

    Cami sektöründe çalışan kişilerin dürüst firmalardan seçilmesi gerektiğine de dikkat çektiler.

    Manevi çabanın öneminin alınan ücretten çok daha farklı bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiği ve sektörü temsil eden işinin erbabı firmalar tarafından yapılmasının önemli olduğu da belirtildi.

    Her firmanın camiden çıkarken helalleşerek ve alnı ak olarak çıkması gerektiği de toplantı sonucu konuşulan önemli noktalardandı.

    Firmalar ekip sorumluluğu ve kazancıyla en iyi işi yapmalarıyla ve iyi yapma fikriyle cami dernekleri ve camilere kazanç sağlamışlardır. 

    1

    3. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na da katılım gösteren sektör temsilcileri ile iş değerlendirmesi yapıp tanışma fırsatı buldular.

    Farklı ekipler ve sektör temsilcilerinin de olması bu tarz toplantıların yapılması sektöre büyük zenginlik katacaktır.

    Cami Dergisi olarak bizlerde toplantılarının sürekliliğinin ve verimliliğinin, iletişimlerinin uzun yıllar devam etmesini temenni ederiz.

    Fuar bilinci ile beklentilerin arttığı bir sonraki fuarda görüşmek dileğimizle.. 

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com