irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • İstanbul Müftüsü: Kadınları bayram namazına bekliyoruz

    İstanbul Müftüsü: Kadınları bayram namazına bekliyoruz.


    İstanbul Müftüsü Yaran, ‘Camilerimizi hazırlıyoruz. Bayramda kadınları camiye bekliyoruz’ diyor.
    İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YaranHz. Muhammed döneminde kadınların bayram namazına iştirak ederek, bayram coşkusuna ortak olduklarını söylüyor.
    Yeni Şafak Gazetesi’nden Emeti Saruhan’ın sorularını yanıtlayan Yaran şu açıklamalarda bulundu:

    KADINLAR BAYRAMI PAYLAŞMAYA GELSİNKadınlara camilerde daha fazla yer ayırma konusunda çalışmalarınız var. Ramazan itibariyle bu çalışmalar ne durumda?
    “Kadınlar açısından camiler bir ihtiyaç. Kadınların namaz kıldığı yerler ana mekanı görmüyor. Ana mekanı görmek önemli. Onun için tedbir almalarını istiyorum. Onlara da soruyorum ‘Siz dört duvar arasında mı namaz kılmak istersiniz, yoksa caminin kubbesini, içini görerek mi kılmak istersiniz? Ya da namazdan önce ve sonra şöyle bir baktığınızda huzur buluyor musunuz?’ Bu imkanı kadınlardan esirgemeyelim. Peygamber Efendimiz zamanında kadınlar camiye geliyordu. Özellikle bayram namazına gelmelerini istiyordu. Bayram namazını da camide değil, musalla denilen cami dışında bir mekanda kıldırıyordu. Oraya namaz kılma durumunda olmayan kadınların bile gelmesini istiyordu. O heyecana hepsi iştirak ediyordu. Bu sene her ilçemizde, isteyen kadınların bayram namazı kılabilmeleri için hazır olmalarını ilçe müftülerimizden istiyoruz. Onlar da bu hususta heyecanlılar. Sitemizde hangi camiler olduğunu bildireceğiz.

    HER İLÇEDE 3-5 CAMİDE İLAN ETTİK Neden bütün camiler değil?
    Bu sayıyı çok fazla tutmak istemiyoruz. Bütün camilere kadınlar gelsin dediğimiz zaman birinde 3 kişi, birinde 5 kişi. O gelen de huzurlu olmak istiyor, ayırdığınız yer dolmadığı zaman erkekler de yer bulamadığı zaman tenkitler oluyor. Onun için ‘Her ilçede 3-5 camide ilan edelim. İsteyen gelsin. Bir yerden başlayalım’ dedik.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com