irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Gelenekten Geleceğe 43 Yıl: Maniş Yapı

    Yurt içindeki ve yurt dışındaki faaliyetleriyle, istikrarlı ve kaliteli çalışmalarıyla 43 yıldır kendini ispatlamış bir marka olan Maniş Yapı’nın Direktörü Sn. Engin Maniş: “Markamızı geliştirmek için yaptığımız en önemli şey, yaptığımız işlerin hiçbir çıkar gözetmeksizin arkasında durmaktır. Önce güven, sonra istikrar ve daha sonra reklam, fuar, dergi çalışmalarının önemini sıralayabiliriz.” diyerek marka stratejilerini açıkladı. 

    Engin Bey merhaba, 43 yıldır ‘Cami Sektörü’nde faaliyet gösteren bir şirket yapınız var. Firmanız ve çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

    Vakıflar Genel Müdürlüğü kurşun ekibinden emekli olan babamız Rahmi Maniş’in  bize öğretmiş olduğu ‘kurşun kaplama mesleği’ni, oğulları olarak kurmuş olduğumuz 
‘Maniş Yapı İzolasyon Metal Çatı Kaplamaları’ bünyesinde icra edip geliştirdik. Titanyum çinko, alüminyum, bakır, krom gibi diğer metalleri de işlemeye başladık. 

    Modern yapılara göre işlediğimiz metaller farklılaşmaya başladı: Geleneksel yapılarda kurşun tercih edilirken, modern yapılarda krom, titanyum çinko gibi malzemeleri işledik ve büyük başarı sağladık. Geçtiğimiz iki yılda kurşun fabrikası kurup işlediğimiz kurşunu üretmeye başladık. Aylık 500 tonluk bir kapasiteyle tüm hızıyla kurşun üretmeye devam ediyoruz.

    Proje ve çalışmalarınızda hangi dönemi esas alıyorsunuz? Kurşun kaplama çalışmalarında özellikle dikkat edilmesi gereken nokta nedir? Malzeme seçiminde neler önemlidir?

    Kurşun kaplamadaki en önemli husus düz satıhlardaki eğimin yetersiz olarak yapılıp üzerine kurşun kaplanmasıdır. Unutmamalıdır ki kurşun suyu alüminyum gibi kaydıran bir malzeme değildir, bu sebeple eğimin en az % 10’a çekilmesi gerekecektir.

    Malzeme seçimindeki en
 önemli unsur  uygulamada 
seçilecek yöntemdir.
 Uygulama yetersiz olursa
 hangi ürün seçilirse seçilsin 
malzemenin bir kıymeti
 olmaz.

    Farklı projeleriniz ve çalışmalarınız nelerdir?  Örnek aldığınız geçmişten gelen Cami Örnekleri ve çalışmaları hakkında neler söylemek istersiniz?

    Fark yaratan  yaptığımız en önemli Camilerden biri Gebze Organize Sanayi Camii’nde yaptığımız ‘altın sarısı krom kaplama’dır. Modern mimari Camilerde farklı malzeme kullanımın ne kadar doğru bir yaklaşım olduğunu bu Camide göstermiş olduk.

    Yaptığınız çalışmalar içinde en çok etkilendiğiniz ve ustalık eseriniz olarak belirtebileceğiniz çalışma/çalışmalar nelerdir? 

    ‘Maniş Yapı İzolasyon’ üç kardeşin ortak kuruluşudur. Bu sebeple şirket bakış açısıyla bu sorunuzu değerlendirmem gerekiyor. Çünkü yaptığımız her işte tecrübe edindiğimiz bir husus ortaya çıkabiliyor. Bilgi ve birikimimizi doğru yaklaşımlarla ustalarımıza aktardık. 

    İcra ettiğimiz her eser tecrübemizin ve heyecanımızın bir yansımasıdır.

    Markanızı büyütmek ve geliştirmek için yaptığınız çalışmalar nelerdir?

    Markamızı geliştirmek için yaptığımız en önemli şey, yaptığımız işlerin hiçbir çıkar gözetmeksizin arkasında durmaktır. Piyasada güven kazanmak hiç kolay olmayan kazanımdır. Bu sebeple önce güven, sonra istikrar ve daha sonra reklam, fuar, dergi olarak sıralayabiliriz.

    Fuara/fuarlara katılmanın marka gelişimine etkisi nedir? Cami Yapı Ekipmanları fuarı ve Cami Dergisi hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

    ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’ ve ‘Cami Dergisi’ne kuruluşlarının en başından beri partnerlik etmekte ve desteklemekteyiz. 

    Zira dağıtımınızla, çalışmalarınızla ve usta bazında ilerleyerek sahayı sektörel bir yapıya dönüştürmenizden dolayı tebriklerimi iletiyorum. Bu tutumun ve istikrarın bu sektörde iş yapan herkesin hayrına bir oluşum olduğunu hatırlatır, yaptığınız tüm çalışmalara desteklerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyorum. 

    Değerli röportajı için Sn. Engin MANİŞ’e teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com