irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Dadaloğlu Taş İşletmeciliği Firması ile Çalışmalarını ve Projelerini Konuştuk...

     

    Ozan Bey Merhaba, yaptığınız işte en önemli ayrıntılar sizce nelerdir?

    Bence en önemli ayrıntımız ilk başta besmele, sonra sabır ve mermere veya doğal taşa uyguladığımız işlemlere madırga (çekiç) ve elmas keskilerle yapıyor yapıyor olmamız ve keskiye madırga ile vurduğumuzda her defasında hak sesini duymamızdır. Yapacak olduğumuz işi bitirdiğimizde bence önemli olan kimin ne diyeceği değil, Allah-u Teâlâ ne der duygusunun sorumluluğudur.

    Değişen teknoloji ve yeniliklerle sizce sektörde neler değişti?

    Ürün almak isteyen biri sektörde işin ehlini bulmak için araştırmalarını iyi yapmalıdır, sanatkârları bulmalıdır. Aksi takdirde yaptırmış oldukları işin hem maliyeti yükselecektir hem de kalitesi düşebilir.

    El sanatları bitme noktasına geldi, kalite düştü ve çoğu şey maddeleşti. Taşa işlenen o ezeli ruha sevgi kalmadı.

    Önümüzdeki yıllarda yürütmeyi düşündüğünüz farklı projeleriniz var mı?

    Evet var. Fakat bunu gerçekleştirebilmem için devlet desteğine ihtiyacım var. Bu destek verildiği takdirde Allah’ın iziyle yıllardır arzum olan bu projeyi gerçekleştirebiliriz. Büyük bir geniş sahada kitap şekline getirilmiş mermerlere Kur’an-ı Kerim’i sayfa sayfa yazmak ve uydudan bakıldığında bu kitapların diziliş şeklinden dolayı Kelime-i Tevhidin oluşmasıdır. (La ilahe İllallah, Muhammedîn Resulüllah)

    Taş işletmeciliği sektöründe ürün almak isteyenler için nelere dikkat etmeleri konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

    Özellikle hayırla yaptırılan işlerde cami veya çeşme olsun derneklere daha çok iş düşmektedir. El sanatlarının layık olduğu yere gelebilmesi için direkt olarak sanatkârları bulmalarında fayda vardır. 

    Taş İşletmeciliğinin En Zor Yanı Sizce Nedir?

    Taş işletmeciliğinin en zor yanı çalışma alanlarıdır. Devletin bizlere daha rahat çalışabileceğimiz sahalar sağlaması gereklidir. İnanın sanayilere sıkışıp kaldık. Taşın tozu başlı başına sağlığımız için bir tehdit oluşturuyor. Ayrıca diğer sektördeki komşularımızda çıkan tozdan çok rahatsız oluyorlar. 

    Piyasada yaptığınız işle ilgili size gelen olumlu ya da olumsuz eleştiriler var mı? Nelerdir?

    Rabbim bana yapmayı nasip etmiş olduğu işlerden şükürler olsun ben dâhil herkes mutlu olmuştur, örneğin Bolu’ya yağmış olduğum Mevlut Uçar Sebili ile ilgili bir gazetenin hakkımda yapmış olduğu bir haber yapıldı. (Tarihi Eser Olarak Tescillenebilecek Kadar Tarih Görünümlü Bir çeşme Haberi)

    Doğal taş ve mermer sektöründe rahat çalışabileceğimiz profesyonel imkânlar sunulmalıdır.

    Değerli röportajınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. 

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com