irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Cebeci Avize Camilere Özel Ürünleri ile 2015 Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nda!

    Süleyman Şah’ın yeni türbesinin avizeleri Cebeci Avize tarafından yapıldı. 2015 Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na katılacak olan Cebeci Avize camilere yönelik yepyeni ürünlerini bu fuarda tanıtacak. Bu amaçla firma, 16-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak fuara tüm okuyucuların katılımını beklediklerini belirtti.

    Süleyman Şah’ın yeni türbesi tamamlanarak hazır hale getirildi. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan türbenin avizesi ise Cebeci Avize tarafından yapıldı. Suriye topraklarında Eşme bölgesinde yapılan türbe, gösterişten uzak ve sade haliyle dikkat çekti. Türbenin iç bölümüne Cebeci Avize’nin gönderdiği “Osmanlı Kandil Modeli” bir avize takıldı.

    Ayrıca yapımı tamamlanarak açılışı yapılan Sultanbeyli Aksa Cami’nin avizeleri göz doldurdu. Caminin mimari tarzına uygun konseptte tasarlanan avizeler, açılışa katılan vatandaşlarca ilgi ile karşılandı.

    Cebeci Avize Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Cebeci, yaptıkları avizenin tasarımını, caminin mimari tarzına uygun şekilde planladıklarını söyledi. Ürettikleri yeni avize hakkında konuşan Cebeci, şu bilgileri verdi: “Dört minaresi ve yeşil kubbesiyle tipik bir Osmanlı camisine benzer olan türbenin avizesinde sadece led ışık kullanıldı. Kubbenin etrafında pencere yerine kullanılan levhalarda ise Aşere-i Mübeşşere’nin isimleri yazıldı.”

    Vedat Cebeci bu modelin çok büyük camiler için değil, sadece orta büyüklükteki camiler için düşünüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com