irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • “Camiler Maalesef Her Zaman Hayırseverini Bulamıyor.”

    18 yıldır Cami sektöründe, ‘Osmanlı Cami Donanımları’ firmasıyla anahtar teslim projeleri hem geliştiren hem de projelerde çalışan Sn. İlhan Ünlü, doğru projenin, doğru işlerle ve doğru malzeme seçimiyle yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

    İlhan Ünlü Bey sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

    ‘Osmanlı Cami Donanımları’ firması 2000’li yılların başında öncelikle şahıs firması olarak sektöre girdi. Çok kısa bir zaman sonra ticari anlamda kurumsal bir firma olabilmek için adımlar atıldı. Camilerimizde proje desteğinin yanı sıra anahtar teslimi projelerde, temelden tepeye tüm imalatlarıyla birlikte tek bir çatı altında projeyi tamamlayarak teslim ederek hizmetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca Cami restorasyonu, tadilatı ve sıkıntıya düşmüş Cami projelerinde iyileştirme çalışmaları yapıyoruz.

    Sıkıntıya düşen Cami projesi nedir? Cami projesi/projeleri neden sıkıntıya düşüyor?

    Camiler yapılırken bilinçli insanlar tarafından doğru proje ve doğru işi bilen hizmeti doğru yapabilecek kişiler işin başında bulunmadığı için, Cami yönetimleri, Cami Dernekleri, Türkiye’de genellikle emekli, memur ya da inşaatı bilmeyen insanlar ve gönüllüler tarafından yapılıyor. Cami yapımı ve inşaatı konularında tecrübesizlikten kaynaklanan, doğru insanlarla ticaret yapıl(a)madığından, bütçe sıkıntısına düşülerek ucuz imalatlar yapılmak istenip, ucuza mal edilen işlerin doğru işler olduğu düşüncesiyle, bu sebeplerle zaman zaman projelerde sıkıntılar çıkabiliyor. ‘Tecrübesiz’ diye tanımladığımız, inşaat işini bilmeyen amacı sadece para kazanmak olan, ucuza mal edilebilecek işleri yapan merdiven altı kişiler ya da firmalar var.

    Son bir yıl içinde yaptığınız hem restorasyon projeleri hem de anahtar teslim projeleriniz nelerdir?

    Son bir buçuk yıldır Ankara Kızılcahamam Kurumcu Köyü, Kızılcahamam Güneysaray Köyü, Belçim Çatak Mahallesi, Çankaya Ak-Ev Hoşdere Camii projeleriyle ilgileniyoruz. Silivri Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Hacı Dursun Yıldırım Camii’nin de şu anda restorasyonunu yapıyoruz. 

    Hacı Dursun Yıldırım Camii şu anda firmanız tarafından yeniden yapılıyor. Bu kadar yeni yapılan bir Cami’de neden yenileme ve tadilat ihtiyacı oluştu?

    Bu projede, yer, arsa, kaynak doğru, projede doğru ancak imalatlarda tamamen deforme olmuş durumdadır. Ciddi maliyetler harcanarak yapılan bir Camii’dir. Ancak burada ‘merdiven altı’ diye tabir edebileceğimiz firmalar tarafından işin yapılması sonucunda bu durum ortaya çıktı.

    Maalesef işini iyi yapmayan ve çalışılan bu firmalar hala üç yıl önce olduğu gibi bu sektördeler ve hala iş yapmaktalar. 

    İlhan Bey, Ankara’da hizmet veren bir firmasınız. Silivri Cezaevi Kampüsü’nde bulunan Hacı Dursun Yıldırım Camii restorasyon çalışması için neden sizinle çalışmayı tercih ettiler?

    Öncelikle tercih sebebimiz, işimizi doğru yapmamızdır. Yapılması gerekenler çalışmaları, ilgili makamlarca gezerek, yerinde görerek ‘doğru’ tespit ediyoruz. Kişisel ahlak, ticari ahlak ve güven çok önemlidir. Güven vermeyen bir firmayla hiç kimse çalışmak istemez.

    Değerli röportajı için Sn. İlhan ÜNLÜ’ye teşekkür ederiz. Röportajımızın ikinci bölümü bir sonraki sayımızda yer alacaktır.

     

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com