irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • ‘Cami Esnaf ve Sanatkarları Derneği’ Üyeleriyle Antalya’da Kampa Girdi

    CAMİDER, İki yıldan bu yana Cami sektöründeki faaliyetleri ve çalışmalarıyla köklü firmaları ve işini iyi ve kaliteli yapmaya özen gösteren sanatkârları bir araya getiriyor.

    Çalışmalarıyla sektörde ilklere imza atan derneklerden biri olan ‘Cami Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’ (CAMİDER) üyeleriyle Antalya Bellis Hotel’de  17-18-19 Şubat tarihlerinde kampa girdi. 

    Her ay farklı bir dernek üyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen “Cami Esnaf ve Sanatkârları Derneği” toplantılarında yeni fikirlerle istişare yaparak doğruyu, iyiyi ve güzeli bulma yolu hedefleniyor.

    Dernek toplantılarında ‘özellikle hedeflenen’ hem kişisel sektör çalışmalarının iyileştirilmesi hem de şirket faaliyetlerinin irdelenerek, çalışmaların ‘daha iyi işler çıkarabilmek’ adına sektörde yapılan çalışmaların eleştirel gözle incelemek ve iyileştirme çalışmaları yapmak.

    “Amacımız, Camilere güzel eserler bırakabilmektir.”

    10 yıldan bu yana -dernek adı altında olmasa da- çalışmalarını sürdüren sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle “Cami Esnaf ve Sanatkârları Derneği” 2016 yılından itibaren resmi olarak faaliyete geçti.

    Dernek Başkanı Sn. Salih Karadağ: “Derneğimiz 7 kişiyle çalışmalarına başladı, 14 kişiyle kuruldu. Şu anda yaklaşık 45 resmi üyemiz var. Üye olmak isteyen 30 firma için dernek tüzük ve şartnamemize göre değerlendirmeler ve araştırmalar yapıyoruz.” dedi.

    Dernek Başkanı Salih Karadağ: “İşi ve piyasayı bilmeden iş yapabilen kişilerin önüne nasıl geçebiliriz? sorusuna cevaben faaliyetlerimizle sektörü ayağa kaldırma hedefinde ve gayretindeyiz.”

    “İş güvenliği olmayan ve sigortasız işçi çalıştıran işleri ve firmaları yetkili makamlara bildirirsek ve bu piyasada yayılırsa böyle durumların önüne geçilebilir. Camilerde iş güvenliğinin sağlanması gerekiyor!”

     

    Dernek üyelerinin ‘işinin ehli olduğu kadar ticaretinde de ehil olması’ en önemli beklentilerini ve özelliklerini oluşturuyor: 

    Salih Karadağ: “Ücra köşelerde kalmış ve hiç sesi çıkmayan işin ehlileri var! Cami Esnaf ve Sanatkarları Derneği' olarak usta kişilere ulaşıp, dernek faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı anlatıp işin ustalarını dernek bünyemize kazandırmanın, sektörü ayağa kaldırmanın hedefinde ve gayretindeyiz.” açıklamasıyla şu eklemeyi de yaptı: ‘Cami Esnaf ve Sanatkarları Derneği’ artık büyük bir dernek. Derneğimizin varlığını hem yurtiçinde hem de yurtdışında daha fazla kişiye ve temsilciye ulaştırmak ve şikayetleri ‘Cami Dergisi ve Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’ olarak daha fazla dile getirmeniz Cami sektörü için büyük bir artı olacaktır.

    “Firmalar, Cami sektöründe temelinden minaresine, iç tezyinatına, vitrayına, mihrabına, kürsüsüne, ahşabına, halısına kadar ‘kaliteli iş yapma çabası’na girdi. Dernek çalışmalarımızla sektöre bu konuda büyük bir katkımızın olduğunu düşünüyorum. Birçok firmamız yeniliklere adım atmaya başladı, onlara teşekkür ediyorum.”

    Kaliteye, sanat anlayışına, tarihi mirasa ve mimari tarzdaki özel eserlere sahip çıkmak, usta elleri ve kalemleri, çok değerli ustaları ve sanatkarları bir arada tutmak ve çalışmaları iyileştirerek piyasadaki işlere sahip çıkmanın önemine de değinen Sn. Karadağ: “Camiler için para kolay toplanmıyor ancak yapılan hataların geri dönüşümü daha büyük maddi kayıplara yol açıyor. Ürün satın alınan firmalar çok önemlidir.“ dedi.  

    CAMİDER, iş güvenliği, sektör faaliyetleri, kalite ve çalışmaların usta ellerle buluşmasının gün geçtikçe öneminin artmasıyla sanata ve ustalığa olan önemi öne çıkaran toplantılarıyla ve dernek faaliyetleriyle çalışmalarına hızla devam ediyor.

     

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com