irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Balkanların En Büyük Camisi Yapılıyor

    Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’ın merkezinde Balkanların en büyük Namazgah Camii’nin yapımına bu ay başlanması planlanıyor.

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’nin yapacağı cami 3 yıl sonra tamamlanmış olacak. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama camiye ait olan arazi tapusunu Arnavutluk Müslümanları Cemaati Başkanı Skender Bruçay’a verdi. Başkan Bruçay, yapılacak cami ile birlikye Tiran’ın, Balkanların en büyük camisine sahip olacağını söyledi. 

    Başbakan Rama, kendilerinden önceki hükümetlerin yapılacak olan cami inşalarına onay ve tapu vermekten kaçındıklarını vurgulayarak başında olduğu hükümetin Arnavutluk Müslümanları için elinden geleni yaptığına dikkat çekti. Ayrıca Rama, Türkiye Diyanet Vakfı’na da çok teşekkür etti. Başkan Bruçay da Başbakan Edi Rama’ya teşekkürlerini sundu ve caminin inşaatının başlaması için hiç bir engelin olmadığını söyledi.

    Türkiye Müslümanlarının bağışları ile inşaatına başlanacak olan caminin sadece ibadet amacı taşımadığını ayrıca içerisinde kütüphane, konferans salonları ve diğer ilgili mekanların bulunacağını belirtti. Rama, caminin inşaatı ile ilgili saha çalışmalarının başladığını belirtti. Konuşma sonrasında Edi Rama ve oradakiler hep birlikte caminin yapılacağı araziyi incelediler.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com