irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Akvaryumlu Cami Çocuklar ile Dolup Taşıyor

    Şengün’ün 2009 yılında camiye yerleştirdi akvaryum 5 metre enine, 400 kilogram taşa ve 100 civarında balığa sahiptir. Geliştirilen bu proje sayesinde çocuklar artık akvaryum görmeye alış veriş merkezlerine gitmek yerine camiye geliyor. Camiye gelen her çocuk, akvaryumda bir balığın sahibi oluyor ve ismini verdiği balığın bakımını ve beslenmesini üstleniyor. Çocuklar, her gün camiye gelerek, namaz kılıp, ders alıyor ve ardından da balığının bakımını yapıp, yemini verdikten sonra evine gidiyor.

    Proje “Uluslararası İyilik Ödülü”nü Aldı

    Şengün, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri dolayısıyla verilen “Uluslararası İyilik Ödülü”nü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı. Çocukların artık sevinçle ve isteyerek camiye geldiğini belirten Şengün, “Çocuklar akvaryumu çok sevdi, onun sayesinde camiye geliyor, camiyi, namazı, cemaati  tanıyor, sağlık sorunlarıyla ilgileniyor. Yeni gelen bir çocuk oldu mu hemen yeni bir balık alıyoruz kendisine. Adeta çocukları gibi onları sahipleniyor ve ilgileniyorlar. Okuldan eve gelince, hemen camiye gelerek balıklara yem veriyorlar, sonra da namazlarını kılıp, eve geri dönüyorlar” şeklinde açıklamada bulundu.

    Şengün, “Çocuklar AVM’ye değil, camiye gelsin” anlayışıyla projeyi başlattıklarını anlatarak, “Daha önce de camiye gelenler oluyordu ancak onların ilgisini çekecek çok fazla şey yoktu. Onları camiye çekecek bir şeyler lazımdı. Biz de bunu akvaryumla yaptık. Yok denecek kadar az çocuk varken bu sayı 30’u aştı.

    Yazın bu sayı çok daha fazla oluyor. Canlarını sıkmadan çocuklarımıza dinimizi ve güzelliklerini sevdiriyoruz, bilgiler veriyoruz. İçinde çiklet cinsi Singapur’dan getirilen balık var” dedi.

    Kaynak: (AA)

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com