irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • 2018 Yılı Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Açılış Konuşmaları

    23. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Sn. Abdurrahman DODURGALI:

    “Fuar alanına geldiğimde tüm standları ve fuarı gezdim. Hakikaten ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’ndan çok etkilendim, sektör temsilcileri çok mesafe katetmişler!

    Çok güzel bir ortam var burada ve bu ortamdan çok memnun oldum.

    Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na ve bu organizasyona emek veren herkesi kutluyorum.

    Kuran-ı Kerim'de, “Camileri ancak Allah'a ahiret gününe gönülden kalpten inananlar yapar, ihya eder.” deniliyor. Bu müjdeden yola çıkarak herkesin kendine göre hisseyab olduğunu düşünüyorum.

    İnşallah böylesi güzel nice fuar organizasyonlarında yine birlikte oluruz.“

    Sn. Hüseyin ŞAHİN | Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı:

    “Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’mız sektörümüzün mihenk taşı oldu! Bu sebeple tüm katılımcılarımıza ve bize maddi-manevi destek veren tüm değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

    Proaktif Fuarcılık bünyesince çıkış noktamız ve amiral gemimiz olan Cami Yapı Ekipmanları Fuarımızın dışında 2017 yılında Kocaeli Agro Tarım ve Hac, Umre İslami Turizm Fuarlarını düzenleyerek ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladık.

    Bizler caminin değerleri ile kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadethanelerimiz değil; tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz cami ile iç içedir.

    ‘Cami Yapı Sektörü’ son yıllarda çok ciddi cirolara ulaşmıştır. 2018 yılını sonunda sektör cirosunun ve payının 485 milyon dolara ulaşması öngörülmektedir, dileğimiz odur ki bu ciroların hak ettiği şekilde kullanılmasıdır.

    Buna bağlı olarak Cami Yapı Ekipmanları Fuarımızın amacı: Camilerimizin daha modern, daha kaliteli ve daha sağlıklı ürünlerle döşemesi için standartları belli olan üretici firmalardan daha kaliteli hizmet alınabilmesini sağlamaktır.

    Fuar organizatörü olarak firmamız tarafından, yurt dışından katılmak isteyen cami derneklerine, ateşeliklere davet mektuplarıyla birlikte 1250 adet özel davetiye gönderildi.

    Fuarımıza her geçen gün artan talep, hem sektörde standartları belli olan firmalarımızın artacağını hem de camilerimizdeki sıkıntıların bir nebze de olsa önüne geçileceğini ve çözümler üretileceğini göstermektedir. Bu yolda yürürken siz değerli katılımcılarımızla birlikte devletimizin de gücünü yanımıza alarak ve hissederek bu güzel organizasyonları yaptık. Bize destek olan sektördeki derneklerimiz: Cami Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’ne ve Cami Sanatkarları ve İşadamları Derneği’ne, çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, yarın ve daima ülkemiz adına çalışmaya devam edeceğiz!”

    Sn. Mustafa DESTİCİ | Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı:

    Öncelikle Hüseyin Bey'e hem milletimiz, kültürümüz hem de camilerimiz, inancımız, değerlerimiz, katılımcılar adına ve sektör temsilcileriyle birlikte bu organizasyon için teşekkür ediyorum.

    Bir camide olması gereken bütün ürünleri - mihrabından minberine, selamlığından, halısına ve hat süslemelerine kadar en güzel örnekleri - burada gördük. Firmaları tanıma şansını bu fuar beş yıldır herkese sunuyor. Pek çok camide gör(e)mediğimiz yeni ürünler bu fuarda teşhir ediliyor. Ben çok mutlu oldum.

    Allah'ın -Yüce Rabbimizin- evi olarak nitelendirdiğimiz camilerimiz ile ilgili çok müstesna olan bu fuar organizasyonunda buluştuk. Bizler, cami, cemaati, din, diyanet dendiği anda zafiyeti olan insanlarız. Camiler Yüce Rabbimizin evleridir. Bütün mescitlerimizi temiz hale getirmemiz ve bütün camilerimizi güzelleştirmemiz gerekiyor. Caminin hem dış mimari yapısı hem iç dizaynı; mihrabının, minberinin, selamlığının yapısı, halı döşemesine kadar caminin sizi çekmesi lazım ki cemaat camiye gönül rahatlığı içinde gelebilsin.

    Hem çocuklar sevinerek, güle oynaya camiye gitsin ve tertemiz, pırıl pırıl bir cami düzeni bulabilsinler. Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.), camilere giderken en güzel elbiselerimizle, tertemiz bir şekilde camilere gitmek gerektiğini belirtmiştir.

    Ben Ankara'da yaşıyorum: Son yıllara kadar Ankara'da, bütün mahallelerde camiler yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın büyük çabası ve gayretleri var. Devletimizin de büyük destekleri var.

    Son yıllarda yalnızca Türkiye’de değil, örneğin, Balkanlar'a gittiğimizde, diğer coğrafyaları da gezdiğimizde özellikle hem eski tarihi camilerimizin, ecdattan bize yadigar olan camilerimizin onarılması, daha kullanışlı hale getirilmesi ve yeni camilerin yapıldığını gördükçe de büyük memnuniyet duyuyoruz.”

    Sn. Emrullah İŞLER | Başbakan Yardımcısı:

    “Bu yıl beşincisi düzenlenen Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nı ve Hüseyin Bey’i, bu uluslararası organizasyonu düzenlemeleri sebebiyle kutluyorum. Her geçen yıl katılımcı sayısı gittikçe artıyor. Bu yıl fuara katılım benim için de bir ilk oldu.

    Doğrusu bugüne kadar çok çeşitli fuarlara katıldık ama böyle bir fuara ilk defa katılıyoruz. ‘Cami Yapı Ekipmanları’ ile ilgili bir fuar düzenlendiğini bilmiyorduk.

    Hakikaten piyasada çok iyi iş yapan bütün firmalar bu fuara katılıyor. Bir cami için ne gerekli ise; mermer işçiliğinden ahşap işçiliğine, aydınlatmaya, cami halısına vb. tüm cami için ihtiyaç halinde olan her türlü ürün tanıtımı için tüm sektör firmaları burada. Hem firmalarımızın güzel eserlerini ve tanıtımlarını gördük hem de cami yaptıran kardeşlerimiz fuar sayesinde birebir bütün firmaları tanıma fırsatı buluyorlar.

    Fuardan aldıkları fikirlerle de en güzel eseri ortaya çıkarmak için çaba gösteriyorlar, gayret ediyorlar. Dünya’da Cami Yapı Ekipmanları sadece Türkiye'de düzenleniyor. Hüseyin Bey açıkçası bu konuda bir kez daha tebriği hak ediyor.

    Camiler İslam’ın bir simgesidir ve İslam dünyası son zamanlarda bazı sıkıntılarla karşı karşıya: İslam dünyasında kan ve gözyaşı var. İç savaşlar var, bu durum her Müslüman gibi bizi de üzüyor. Bütün Müslümanlar aklı selim hareket ederek, bu sıkıntıları en kısa zamanda elbirliğiyle sonlandırmamız gerekiyor. İslam dünyasının ihtiyacı olan birlik ve beraberliktir.

    Bu birlik ve beraberliğe Müslümanlar, İslam dünyasının yöneticileri bu iradeyi; siyasi iradelerini ortaya koyarlarsa bu sorunların kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum.”

    Sn. Selahaddin ÇELEBİ | Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı:

    “ ’Cami Yapı Ekipmanları’ açısından baktığımızda, Türkiye'de hızlı bir gelişime şahit olmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, ‘Cami’ dediğimizde iki ana alan ortaya çıkıyor: Bunlardan birincisi inşaat bölümü, ikincisi ise ibadet bölümüdür. İmarın manevi ve maddi boyutu var. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nda üreten değerli firma temsilcileri ile bir araya geldik.

    Bu alanda çalışmalarıyla göz dolduran ve sektörde önemli bir boşluğu dolduran Hüseyin Şahin Bey’e ve firması Proaktif Fuarcılık’a özellikle teşekkür ediyorum.

    ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’ olarak bütün samimiyetimizle bu yolu birlikte yürümek istiyoruz. Çünkü camiler inşa edildikten sonra o camiyi kullanan din görevlisi, vaaz eden (vaiz), o camide hizmete önderlik eden ve rehber olan müftü; hizmeti koordine eden; Diyanet İşleri Başkanlığı yani biziz! Dolayısıyla ayrı olmamız düşünülemez, hep birlikte hareket etmeliyiz ve hep birlikte hareket ettiğimizde de çok güzel neticeler ortaya çıkacağından bütün kalbimle emin olduğumu ifade etmek istiyorum.

    Ülkemizde 88.750 camimiz var. Camilerimizin inşası ve ibadete hazır hale getirilmeleri son derece önemlidir; kullanım esnasında yani ibadet hizmetlerini yürütürken karşılaştığımız sorunlar var. Bu sorunları fuarda yapı ekipman firmaları, temsilcileri, üreten sektör temsilcileriyle görüşüp paylaşıyoruz. ‘Cami’ye yardım’ denildiğinde bize uzatılan hiçbir eli boş çevirmemişizdir. Milletimizin böyle bir geleneği var. Bu çok güzel bir haslet ve çok güzel bir duygudur. Cenab-ı Hak bu duyguyu bizim gönlümüzden eksik etmesin.

    2010 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan camiler ve din görevlileri haftasında bir tema ile toplumun huzuruna çıktık: 2011 yılında ‘Cami ve Çocuk’, 2012 yılında ‘Cami ve Engelli’, 2013 yılında ‘Cami ve Kadın’, 2014'te ‘Cami ve Gençlik’, 2015 yılında ‘Cami ve Namaz’, 2016 yılında ‘Cami ve Kitap’, 2017 yılında ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konularını ele aldık.

    Memleketimizin değişik birçok noktasına; en ücra köşelerine, şehir ve kasaba merkezlerine, büyükşehir metropollerine kadar birçok yere birbirinden güzel camiler inşa ediyoruz. Ancak bu yapılan camilerimiz henüz belirli bir standarta göre yapılmıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, yapılmasının çabası ve bunun gayreti içindeyiz, çalışıyoruz.

    Bu fuar ülkemizde bu alanda çalışan değerli sektör temsilcilerini bir araya getirdiği için ayrıca öneme sahiptir. Çünkü farklı illerden, farklı bölgelerden gelen sektör temsilcileri burada ortak bir kanaate, bilgiye, ortak bir heyecana ve duyguya sahip olacaklardır. İstanbul'un o güzel cami mimarisi farklı illerimizde uygulanacaktır. Farklı illerimizdeki farklı motifler, yapı ekipmanları İstanbul'da ve ülkemizin diğer şehirlerinde uygulanacaktır.”

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com