irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • 2018 Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Katılımcı Firma Görüşleri

    Altuner Mermer | Sn. Selahattin ALTUNER:

    “ ‘Altuner Mermer’ firması olarak, 1987 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. 1982 yılında mesleğimize çıraklıktan başladık. İşimizi yeni kuşaklara aktarmak için yeni çalışmalar yapıyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımız var. Yepyeni projelerimiz var. Çalışmalarımıza ‘el sanatı’ ile devam ediyoruz. Bu yıl fuar çok mükemmeldi. İlerleyen yıllarda fuarın daha da güzel olacağı inancındayım.

    Fuar işi ve çalışmaları zaman isteyen bir süreçtir. Cami sektörü hem Türkiye'de hem de Dünya'da çok bilinen bir sektör değil, onun için sektör ve fuar yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyor. 2018 yılındaki müşteri potansiyeline baktığımızda, önümüzdeki yıl kesinlikle tekrar fuara katılmak istiyoruz.”

    Ayyıldız Avize | Sn. Celalettin YILDIZ:

    “Her şeyin yenisine özen gösteren ve geliştirilmiş ürünler yapmaya gayret eden bir ‘Düzce firmasıyız. Avize imalatı yapıyoruz. Osmanlı'dan kalan ve günümüze kadar gelen birbirinden değerli eserlerden esinlenip, ürünlerimizi geliştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fuar 2018’de oldukça iyi ve verimli geçti. Kapı, pencere, izolasyon, avize, halı, vb. gibi cami adına aklınıza ne gelirse bu fuarda var. Fuarımız, ihtiyaç sahiplerinin, derneklerin ve fuara katılan herkesin, görerek, yaparak ve bilerek ürün alabilmeleri için oldukça önemli bir organizasyonu temsil ediyor. Önümüzdeki yıl ihtiyaç sahiplerini yeni ürünlerimizle buluşturmak adına yine fuarda olacağız. ”

    Bayramoğulları & Kodek İnşaat | Sn. Barış CANSIZ:

    “Firmamız temelden anahtar teslimi cami işleri yapıyor. İstanbul firmasıyız. Yerimiz Zeytinburnu’nda, fabrikamız ise Bolluca-Arnavutköy’de bulunmaktadır. Mihrap, minber, kürsü bölümlerinin hepsini temelden anahtar teslim olarak yapıyoruz. Fuara artık her yıl katılmak istiyoruz. Bu yıl fuarda ilk yılımızdı ancak oldukça verimli geçti. İşlerimiz oldukça yoğunlaştı ve fuara katılmak iş potansiyelimizi de arttırdı.

    Böltaş Maden | Sn. Seyit BÖLÜKBAŞI:

    “1985’ten beri faaliyette olan bir firmayız. Doğal taş çeşitleri ile ilgili çalışmalarımız var: Doğal taşın işlenmesiyle ve uygulanmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Fuar özellikle hafta sonu oldukça aktif geçti. Önümüzdeki yıl bu fuara daha çok katılımcı olacağını tahmin ediyoruz. Sektöre hitap eden tek fuar: Cami Yapı Ekipmanları Fuarı! Önümüzdeki yıl fuara katılmak istiyoruz.”

    Can Kardeşler | Sn. Faik AĞIRCAN:

    “Fuara ilk kez Ankara'dan katılıyorum. Türkiye genelinde cami kubbe kaplama çalışmalarıyla faaliyet gösteren bir firmayız.

    İlk fuarımız olmasına rağmen, çalışmalarımıza çok iyi rağbet vardı ve fuar bizim için iyi geçti. Önümüzdeki yıl da fuara daha geniş kapsamlı ve daha güzel bir şekilde katılmak istiyorum. Fuarın, cami sektörüne büyük bir faydası olacağını düşünüyorum. 2019 yılında da planlamalarımız doğrultusunda yeni ürünlerimizle fuara katılmayı çok istiyorum.”

    Cebeci Avize | Sn. Vedat CEBECİ:

    ‘Cebeci Avize’ olarak, 28 yıllık geçmişi olan bir firmayız ve hizmetimize devam ediyoruz. Fuara her yıl katılıyoruz. Fuarın varlığı ve oluşu bile başarıdır. Çünkü biz camilere yıllarımızı vererek sektörde çalışan kişiler olarak, böyle bir organizasyonun olmayışı nedeniyle yıllardır piyasada derme çatma ve amatör işlere şahit oluyorduk. Şimdi ise fuarın varlığıyla işler daha profesyonel bir hal aldı. Fuar, işlerin çok daha iyi yapılmasına ve piyasadaki işlerin daha derli toplu yapılmasına da öncülük ediyor. Proaktif Fuarcılık firmasıyla birlikte, Hüseyin Bey'in gayretleri burada takdire şayandır. Güzel bir hizmet yaptığı kanatindeyim. 2019 yılındaki fuara da katılacağız. ‘Cebeci Avize’ firması bu fuarın olmazsa olmazı firmalarından biridir.”

    Çağın Vitray Sanat Evi | Sn. Mehmet VATAN:

    “Kendimizi daha iyi ifade edebilmemiz adına bu fuarı düzenleyen Hüseyin Bey'e ve Proaktif Fuarcılık firmasına teşekkür ediyoruz.

    Çağın Vitray Sanat Evi olarak, sadece cami ve iç dekorasyonda değiliz, iç dekorasyonun, vitrayın, perdenin yani ‘renklerin cümbüşü’ olan her alanda varız!

    ‘Cami Sektörü’nde bu oluşumu, çalışmalarımızı paylaşmak ve gerçekten bu işlerle alakalı olan dostlara da çalışmalarımızı iletmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi tabii ki fuara tekrar katılmayı düşünüyoruz.”

    Dijital Mühendislik | Sn. Rafet BELEN:

    ‘Dijital Mühendislik’ firması olarak, camilere dijital mahya üreten bir firmayız. Ayrıca kandil ve aydınlatma ürünleri imalatı da yapıyoruz. Geleneksel ‘Ramazan Ayları’nda sunulan, görsel güzellikler ve ürünler yaratma adına fuara ürünlerimizle katıldık. Bu yıl fuarda ikinci yılımız.

    Mutlaka her fuarın olumlu yanları var. Gelecek yıllarda da fuara katılmak istiyoruz. Fuarın bu yıl verimli geçtiğini belirtmek isterim.

    Ehl-i Kalem Sanat Hizmetleri | Sn. Abdülkerim ÖZTÜRK:

    “Bursa firmasıyız ve Bursa'dan fuara katılıyoruz. 1995 yılında babamız, Abdülkadir Öztürk Hocamız mesleğine başladı. Bizde babamızın vefatına kadar babamızla mesleğimizi sürdürdük. 2002 yılına kadar mesleğe babamızla devam ettikten sonra ‘Ehl-i Kalem’ firması adı altındaki çalışmalarımızla fuara katılmaya karar verdik. İlk fuarımız 2017 yılındaki fuardı.

    Bu yıl ikinci yılımız olmasına rağmen geçen seneki fuara göre bu seneki çok daha iyi geçti. Geçen yıl fuar lokasyon olarak İzmit'teydi. Ancak bu yıl, İstanbul fuarı gerçekten umduğumuzdan çok daha verimli geçti. İhtiyaç sahipleri standımızı ziyaret etti, firmamızı yakından tanıdı. Fuar sonrası başlayacağımız şekilde 

    iş görüşmelerimizinde fuarda yapıldığını söyleyebilirim. İhtiyacı olan insanların fuara katıldığını, firmalardan bilgi aldığını görüyoruz, talep çok güzel, katalog ve demo görsel ürünlerimiz üzerinden ciddi iş görüşmeleri yaptık. Bundan sonraki fuarlarda da yerimizi alacağız.”

    Emta Restorasyon | Sn. Emre MICIK:

    “2005'te taş sektörüne girdik ve bu sektörde çalışmaya başladım. 2015'te firmamızı kurdum ve firmamız üç yıldır faaliyet göstermektedir. 2015'ten 2016'nın sonlarına kadar restorasyon alanında da hizmet verdik. Fuarda ilk senemiz, çok memnunuz. Fuara 2019 yılında da katılmayı düşünüyoruz.“

    Enes Cami Halı Altı Isıtma Sistemleri | Sn. Selami ÇİFTÇİ:

    “Cami halı altı elektrikli ısıtma sistemleri uygulama çalışmaları yapıyoruz. Yapmış olduğumuz uygulama, karbon filmle yapılmaktadır, ürünümüz Güney Kore malıdır. Avrupa CE - ISO 9000 belgesi olan bir malzemedir. Ürünlerimiz Camilerde istenildiği ölçüde serilip, kesilebiliyor. Yırtılmaz, kopmaz ve sudan etkilenmeyen bir malzemedir. Kendi başına çalışan bir malzeme değildir, tam otomatik bilgisayar destekli bir sistemle ürün desteklenmektedir. Bu sistem, namazdan önce kendiliğinden açılan ve namazdan sonra kendiliğinden kapanan bir sistemdir. Genel olarak, çalışmalarımız elektrik tasarrufu da sağlayan bir sistemden oluşmaktadır.

    Hüseyin Bey’e fuar çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Oldukça faydalı bir fuar çalışması ve organizasyonu ancak katılımcı sayısının daha çok artması açısından, reklam çalışmalarının biraz daha arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Zannediyorum gelecek yıllardadaki fuar çalışmalarında reklam faaliyetleri daha da artacaktır. 2013 yılından beri Enes Mühendislik olarak, fuara katılıyoruz. 2019 yılında düzenlenecek fuara da katılmayı hedefliyoruz.”

    Erbim Ses Sistemleri | Sn. Ömer KARAKAŞ:

    “ ‘Erbim Elektronik’ olarak, 1992 yılından beri camilere profesyonel ses sistemleri kuruyoruz. Camilerdeki akustik problemlerini çözüyoruz, akustikten kaynaklanan yankılanmaları, geri dönüşümleri ve sesteki bozukluğu gibi problemleri en iyi şekilde çözmeye çalışıyoruz. Yurt içinde ve yurtdışında birçok projelere imza attık. 2018 yılındaki fuar gayet iyi geçti.

    Ulaşamadığımız bazı müşterilerimiz vardı, onlarla fuarda bizzat görüşme imkanımız oldu. Hem tanıdıklarımız fuarda ziyaretimize geldi hem de yeni müşterilerle de tanışma fırsatımız oldu. Daha öncede fuara katılmıştık ve fuarın oldukça katkısını gördük. Önümüzdeki yılda katılmayı istiyoruz.”

    Erdemler Ahşap | Sn. Kadir ERDEM:

    “Beş yıldan beri Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na katılıyoruz ve fuardan çok memnunuz. Bu yıl oldukça verimli geçti. 2019 yılında da fuara katılmayı hedefliyoruz.”

    Erk Yatırım Dış Ticaret | Sn. Ergün DOĞAN:

    “18 yıldır ticaret hayatındayız, dış ticaretle ilgileniyoruz. Son zamanlarda Cami donanımlarında önemli bir ürün olan ‘varak transfer altın’la ilgili bir çalışma yaptık ve ithalatına başladık. Türkiye'de çok alternatifi olmayan bir üründür. Yeni bir nefes ve alternatif olarak ürünün ithalatına başlamış olduk. İlk kez katılıyoruz bu fuara. Dolayısıyla kalitemizle ve fiyatımızla değişik bir alternatif olmaya çalışacağız.

    Bu fuar spesifik ve daha çok profesyonel bir yapılanma olduğu için daha çok hedef odaklı, müşteri odaklı bir ziyaret oluyor. Yani 300 kişi ile görüşüp 10 tane müşteriniz olacağına, 10 kişi ile görüşüp 10 tane müşteriniz oluyor.

    Bizim için ciddi anlamda pozitif bir fuar. Ancak sektör gelişmeye açık bir sektör ve her geçen gün gelişiyor.
    Firmalarla daha yakın ilişki  kuruyoruz, ürünlerimiz ustalar boyutunda kalem işçilerine hitap ediyor. Bizim ürünümüz, o ustaların özellikle ziyaretlerinde markanın bilinirliğinin artması ve sektörde alternatif ürün olduğumuzun yaygınlaşması adına fuarın bize çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. 2019 yılında da fuara katılmayı düşünüyoruz.”

    Es – Ar İnşaat | Sn. Dursun KOZAK:

    “Türkiye’nin her yerinde cami alanındaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yıl fuar İstanbul lokasyonu sebebiyle daha da hareketli ve daha dinamik olduğunu belirtmek isterim. Önümüzdeki yıllarda da fuara katılmayı düşünüyoruz.”

    Eyüp Sultan Avize | Sn. Emin BÜYÜKÇAPAR:

    “Avize sektöründe çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Firmamızın yeri İstanbul - Eyüp'te bulunuyor. Levhalar şeklinde profilleri alarak ürün şekline getiriyoruz. Fuar çok güzel geçti. Ağırlıklı talep ettiğimiz nokta yurt dışıdır. Yurt dışında ülkemizi ve firmamızı iyi temsil edebilmek adına bu fuarı çok önemsiyoruz ve bu fuara katılmanın çok doğru bir karar olduğunu görüyorum. 2019 yılında da fuara katılmayı planlıyoruz.”

    Gökçe Cami Halıları | Sn. Samet KARATAŞ:

    “Şirketimiz camiler, vakıflar, yurtlar ve oteller için akrilik halı çalışmalarıyla üretim yapmaktadır. Türkiye genelinde de satışlarını gerçekleştiriyoruz. Yurt dışından da bu yılki taleplere karşılamaya çalışıyoruz. Gayet güzel geçti. Proaktif Fuarcılık firmasına ve Hüseyin Şahin Bey’e özellikle teşekkür ediyoruz. Bu fuarın daha da büyüyerek hem Türkiye’de hem de yurt dışında daha da ileri seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Kesinlikle önümüzdeki yıllarda da fuara katılmak istiyoruz.”

    Gülseven Halı | Sn. Murat GÜLSEVEN:

    “Camilerimiz her şeyiyle güzel, her şeyin en güzeline layıktır. Bizde kendi bünyemizde ürün olarak yerli hammaddeyi kendi bünyemizde işleyip, mamül haline getirip bir katma değer katarak yurt içinde ve yurt dışında camilerimize ‘en iyi kalite’ halıyı seriyoruz ve konforlu bir şekilde ibadet yap(ıl)masına öncülük ediyoruz.

    Sonuçta ibadet halının üzerinde oluyor! Manisa’nın Demirci ilçesinde 2000 m2 kapalı bir alana sahibiz. ‘Woolmark’ dediğimiz uluslararası Avustralya yün birliğine üyeliğimiz var, her yıl halılarımız orada testten geçer. Kalite tesadüf değildir: Yurt dışı pazarında %60 pazarımız var. Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan gibi yurt dışında birçok ülkeye imalat yapıyoruz. Fuara katılmanın meyvesini alanda yapmış olduğumuz yurtdışı anlaşlaşması ile almış olduk. Fuar faaliyetleri ileriye dönük yapılan ‘marka bilinirliği’ yatırımlarıdır. Fuarda birçok sektör temsilcisi ile bir araya geliyoruz bu da çok önemlidir. İlerleyen dönemlerdeki fuarlara katılmayı düşünüyoruz. “

    Harmantepe Kurşun Kaplama | Sn. Garip TEKİN:

    “8 yıldır sektörün içerisindeyiz. Gün geçtikçe sektörümüzün büyüdüğünü, bu büyümenin doğrultusunda bizlerinde işlerimizi, kaplamalarımızı daha iyi yapıyoruz. Daha önceleri sadece işçilik yapıyorduk; daha sonra zaman geçtikçe malzeme satışlarımız başladı. Fuar benim için bu yıl çok iyi ve verimli geçti. İlk düzenlendiği yıldan beri fuara katılıyorum.

    İlk yıl katıldığım fuarla 2018 yılında katıldığım fuar birbirinden oldukça farklı. Fuarın önemi her yıl daha da gelişip artmaktadır.

    Cami sektörü ve sektörde iş yapan firmalar gün geçtikçe daha fazla bilinçlenmeye başladı. Yapmış olduğumuz işin sunumunu fuarda yapmaya başladığımız zaman ancak fuarda işimizi büyüttüğümüzün önemini fuara katıldıkça anlamaya başladık.

    Daha önce iş yaptığımız müteahhitler, Cami dernekleri, dernek başkanları, müftülükler, belediye başkanları fuara geldiği zaman, ne kadar büyük işler yaptığımızı, ne kadar işlerimizle doğru yolda olduğumuzun, fuarla işlerimizde ne kadar büyüdüğümüzün farkına varmış bulunmaktayız. Şimdiden kaydımızı yaptırıp 2019 için fuardan yerimizi aldık ve fuar artık bizler için olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir konuma geldi. Fuardan oldukça memnunuz. Teşekkür ederim.”

    Karadağ Minarecilik | Sn. Salih KARADAĞ:

    “17 yıldan fazladır ‘minarecilik’ çalışmalarında geçmişimiz var. Firmamız İstanbul ve Türkiye genelinde ağırlıklı çalışmaktadır. Genellikle Selçuklu ve Selimiye tarzını yansıtan betonarme minare çalışmaları yapmaktayız.

    Fuarlar öncelikle “Biz bugün fuara geldik, yarın buradan nasıl bir iş alırız?” mantığıyla değil, uzun vadeli bir yatırımdır. Fuar demek reklam demektir ve reklamın iyisi kötüsü olmaz.

    Dört yıldır fuara katılıyoruz. Fuara katılmanın ve fuar çalışmalarımızın her yıl daha fazla olumlu katkılarını görüyoruz. Dernek çalışmalarımız; ihtiyaç sahipleri ve cami sektörü için fuarlar olmazsa olmazımızdır. Bugün Türkiye’de yılda ortalama 2.500 adet ‘Cami yapı çalışması’ başlıyor. Yalnız bu camilerin birçoğu bilinçsiz yapılıyor.

    Cami minaresinin sadece görselden ibaret olmadığını, işçilikte kalitenin ne olduğunu insanlara öğretmek gerekiyor. Biz de bu konuda tabii ki işimizi severek yapıyoruz, maddi boyutu da önemli ama bizim için maneviyat boyutu daha önemlidir. “Kalıcı eserler nasıl bırakabiliriz?” Her zaman bu düşünceyle hareket ediyoruz. Burada fuarın bu konuda büyük katkısı oluyor. Çünkü; İnsanlar fuara geliyor, dernekler fuarı ziyaret ediyor, birçok il ve ilçeden, yurt dışından gelen insanlar var.

    Önümüzdeki yıl fuara katılmak için şimdiden sözleşmemizi imzalayarak fuarda yerimizi almak için planlamalarımızı yaptık. Bundan 10 yıl önce bana sorsaydınız, fuar denilince: ‘bugün fuar, yarın iş’ anlamında bakıyordum. Bugün bir katalog çalışması yapıyorsunuz, bunun 5 yıl sonra ekmeğini yiyorsunuz.

    Klasik Mermer | Sn. Güler CEBECİ:

    “Bu yıl geçen yıla göre fuarı 2018 yılında çok daha başarılı buldum. Daha aktif bir fuar olmuş, ilk düzenlendiği günden beri Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na katılıyoruz. Açılış konuşmaları oldukça verimliydi. Fuar açılışı oldukça aktif ve yoğundu. Alıcı ile satıcıyı bir araya getiren ve bir çatının altında buluşturan harika bir organizasyon. Önümüzdeki yılda kesinlikle fuara katılmak istiyoruz. ”

    Kirby Cami Temizlik Sistemleri | Sn. İsmail YILDIZLI:

    “ ‘Kirby’ firmasında 26 yıldır satış müdürlüğü yapıyorum. Ürünlerimiz 1914 yılından beri Dünya’da, Türkiye'de ise 1990 yılından beri satılıyor. Son zamanlarda ağırlıkta camilere yöneldik. Çünkü camilerdeki temizlik sorununu biliyoruz, ‘Kirby’ ile de çözüyoruz.

    Fuara ilk kez katıldık. Fuarı birkaç yıldır birçok kişiden duyuyorum ve katıldığımız içinde çok memnunuz. Çok yeni kişilerle de, sektörün lideri diğer firmalarla da istişare yaptık. Fuarın iş hayatımızda olumlu yansımalara sebebiyet vereceğine inanıyorum. 2019 yılında da fuara katılmayı hedefliyoruz.” 

    Kütahya Sanat Çini | Sn. Nezir ÇETİN:

    “Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na katılan firmalar resmi firmalardır. Piyasada işini en iyi yapan firmaların hepsi bu fuarda. Bu sebeple de katılımcılar yoğun olarak fuara katılıyor. Fuar bizim için verimli geçti. Müşterilerimizin yoğunlukla ziyareti oldu. Kesinlikle önümüzdeki yıl fuara tekrar katılmayı istiyoruz.

    Maniş Yapı İzolasyon | Sn. Cengiz DUZCU:

    “Fuarda, Cami sektöründe, piyasada iş yapan yani daha butik işler yapan firmalar var. Firmaların sektöre daha profesyonel bir yaklaşım getirmesi, piyasayla ilgili verilerin toplanması, piyasaya her iş alanındaki uygulamacıların kendilerini sunabilmesi açısından çok olumlu bir fuardır. Kurumsallaşma açısından da fuarı oldukça önemseyen firmalar var. Genel kurumsal yapı açısından fuar çalışmalarını ve fuarlara katılmayı çok önemli buluyoruz. ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nın sektöre katkısının çok iyi olduğunu düşünüyorum.

    Fuarın, sektörü daha ileriye taşıyabilmesi, teknoloji ile daha da gelişen işlerin yapılabilmesi, bilgi paylaşımı gibi birçok açıdan katma değerinin yüksek olduğunun farkındayız. Verimli çalışmalar sunabilmesi açısından bu fuarın çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Biz yıllardır bu fuara katılıyoruz, bundan sonra da fuar olduğu sürece katılacağız. Kurumsal yapının ifade edilebilmesi ve temsil edilebilmesi açısından fuarı çok önemsiyoruz. Portföyümüz açısından fuardan iş alalım gibi bir bakış açımız yok, ancak belirttiğim gibi kurumsallaşma için fuarı çok önemsiyoruz. Fuarın bu açıdan bize çok katkısının olduğunu düşünüyoruz, bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

    Mertcanlar Mermer | Sn. Mustafa SÜZER:

    “Konya firmasıyız. ‘Mertcanlar Mermer’ firmamızla, 37 yıldır cami sektöründeyim ve mermercilik mesleğindeyim. Fuara katılmamızın en önemli amacı, camilerimize katkımızın bulunmasıdır. Bu yıl fuar çok iyi geçti, fuardan her geçen yıl biraz daha memnunuz. 2019 yılında da fuara katılacağız.”

    Mihrapçı | Sn. Ercan ÇAM:

    “Konya firmasıyız. Biz daha çok küçük mescitler için mihrap tasarlamayı düşündük. Daha çok kıyıda köşede kalmış mescitlerin kıblesi belli olsun düşüncesiyle böyle bir ürün yaptık.

    Ürünlerimizi tanıtmak için fuar çok etkili oldu. Birçok firmayla tanışma fırsatımız oldu. 2018 fuar yılı bizim ilk deneyimimiz oldu, fuardan da çok memnun kaldık. Fuar katılımcıları da ürünlerimize oldukça rağbet gösterdiler. Ürünümüzün insanların ihtiyaçlarına cevap veriyor olması çok önemli. Önümüzdeki yıl fuara katılmayı ve ürünlerimizin tanıtımını yapmayı istiyorum.”

    Mila Mimarlık | Sn. Mehmet OSMANOĞLU:

    “Fuara üçüncü kez katılıyorum. Fuarın sektörü bir araya getirmesi açısından baktığımızda çok olumlu etkileri var. Aynı zamanda çoğunlukla üretici firmaların yer aldığı bu fuarda, hizmet firması olarak bir proje ağırlıklı ve danışmanlık yapan bir firma olarak, bizim tabii işimiz biraz daha zor görünüyor. Buna rağmen bu fuara bir renk katmak için, tedarikçilerle yakın olup onlarla görüşüp, onların malzeme hakkındaki yenilikleri birebir takip edebilmeleri açısından bizim için fuar oldukça olumludur.

    Ticari olarak daha fazla tanınırlık ve bilinirliği arttırma gibi bir noktada fuar organizasyonu önemlidir. Önümüzdeki yılda fuara katılmayı düşünüyorum. “

    Mirman Kurşun | Sn. Şükrü MANİŞ:

    “Kurşun üretimi yapan bir firmayız. Gebze'de faaliyet gösteriyoruz. Merkezimiz, Ümraniye'de bulunuyor ve Maniş Yapı İzolasyon’a ait bir alt kuruluş olarak sektörde hizmet veriyoruz. Fuar genel olarak bizim için gayet güzel geçti. Projesi olan birçok arkadaşımızın ziyaretleri neticesinde gelecekte satışlar olacağına inanıyoruz. Fuarda güzel görüşmeler yaptık. Kesinlikle önümüzdeki yılda fuara katılmayı düşünüyoruz. ‘Maniş Yapı İzolasyon’ firması da fuarın olmazsa olmazlarından bir firmadır ve bizde onlarla beraber bu fuarda her zaman var olacağız.” 

    Mozaik İnşaat | Sn. Yusuf ÇOBAN:

    “‘Mozaik İnşaat’ olarak, İstanbul firmasıyız. Firmamız, yaklaşık 25 senedir sıva işleri yapmaktadır. Sıva işi dediğimiz zaman; dış cephe mozaik kaplama, cami iç sıvaları ile kubbe üstü şap ve Horasan sıvası yapmaktayız. Fuara beş yıldır aralıksız katılmaktayız. Fuardan gerçekten çok memnunuz. Bütün katılımcılar genel olarak organizasyondan ve fuardan da oldukça memnun. 2019 yılında da inşallah kısmet olursa fuara katılmayı istiyoruz.”

    Nakkaş Önder Narin | Sn. Önder NARİN:

    “Camilerdeki nakkaş çalışmalarını yapıyoruz. Firmamızın ‘Kayseri ve İstanbul’ olmak üzere iki şubesi bulunuyor. Camilerde hem anahtar teslim projeler ve işler hem de nakkaş çalışmaları yapmaktayız. ‘Önder Narin İnşaat’ olarak bugüne kadar çalışmalarımızla devam ettik. Bundan sonra da Tezin Grup olarak güzel çalışmalarımız devam edecek. 2011 yılından beri fuara katılıyoruz ve fuardan çok memnunuz. Fuar çok güzel. Biz artık fuara iş beklentisiyle gelmiyoruz. Uluslararası alanda var olmak ve piyasada kalite açısından var olduğumuz için fuardayız. Fuara sürekli katılacağız. Fuar bizim firmamız ve markamız için oldukça önemlidir.”

    Nev Vitray | Sn. Sevda ÇELEBİ:

    “Firmamızla, 1986 yılından beri vitray üzerine çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Vitray üzerine ve resim alanında çalışıyorum. Eşim ve babası atölyemizin kurucusudur: Selahattin Çelebi ve Tevfik Burak Çelebi. Firmamızda, hem füzyon çalışmaları hem de vitray çalışmaları devam etmektedir. Fuar oldukça iyi geçti, fuar katılımcılarının sayısı oldukça iyiydi. Katılımcı firmalar tarafından oldukça iyi ve güzel işler ortaya çıkartılmış. 2019 yılında da fuara katılmak istiyoruz.”

    Osmanlı Cami Donanımları | Sn. İlhan ÜNLÜ:

    “Şirketimiz öncelikle şahıs firması olarak kurulup ilerleyen dönemlerde yaptığı imalatlarla kurumsal kimliğini kazanıp Limited Şirketi olmuştur. Anahtar teslimi cami projelerinde çalışıyoruz. Restorasyon işleri de yapıyoruz. Ayrıca ‘Özkent Cami pencereleri’ firmamızla camilerimize dış beton pencere ve vitray pencere imalatı yapıyoruz.

    2018 yılındaki fuar firmamız açısından geçen yıla göre çok daha hareketliydi ve bu yılki katılım rakamlarıyla önümüzdeki yılda ziyaretçi sayısı fazlalaşarak devam edeceğini düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde sektörün yıldızı daha da parlayacaktır.

    Daha güzel işler ve çalışmalar da yapacağız. Beş yıldır fuara katılıyoruz. İlk katıldığımız yıla baktığımızda arada çok ciddi farklar var. 2019 yılında da fuarda yerimizi alacağız ve fuara desteğimizi her zamanki gibi sağlayacağız.”

    Örnek Nakkaş | Sn. Sıddık KORKUTATA:

    “24 yıldır alaylı olarak öğrendiğim, cami nakış işlerinde, ‘Örnek Nakkaş’ firmamızla çalışmalarımıza devam etmekteyim. Türkiye'nin hemen hemen her tarafında, Nakkaş işi çalışmalarımız oldu. Ben işimi çok severek yapıyorum. Camilere uyguladığım yazıları daha düzgün ve daha düzenli yazabilmek adına, 4-5 ay hat kursuna gittim. Amacım hat sanatını öğrenmekten öte, ‘Hat’ı duvara nakşederken bozmamak adına, kursa vaktim oldukça gitmeye çalışıyorum. 3 yıl Bingöl Halk Eğitim Merkezi'nde ‘nakkaş kursu’ vermiş bulunmaktayım. Yaptığımız çalışmalarla, hem sektöre daha kalıcı çalışmalar ve eserler bırakmak hem de işimizi layıkıyla yapmak, evimize helal ekmek götürmek adına gereken ne varsa yapmak istiyoruz. Fuarın tanıtımının zamanla daha da artacağı düşüncesindeyiz. Fuara, sadece ‘müşteri gelsin işi alalım, iş yapalım’ amacıyla katılmıyoruz. Çalışmalarımızla kaliteyi daha çok buluşturmak, sektör temsilcileriyle daha fazla bir arada olmak ve tanışmak, kardeşliğin daha çok üst noktalara gelmesi adına da fuara katılıyoruz.

    Bunun içinde Hüseyin Bey’e, ilk fuardan beri eşlik ediyoruz. Fuarın daha güzel, daha kaliteli bir seviyeye geleceğine her zaman ümit ediyoruz. Gereken çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi, Hüseyin Bey yapacaktır. Teşekkür ederiz, memnunuz. Fuar olduğu müddetçe inşallah her yıl fuara katılmayı istiyoruz.”

    Öveç Kardeşler Mermer | Sn. Şenol ÖVEÇ:

    “Röportaj fırsatınız için öncelikle teşekkür ederim. Firmamızı 1990 yılında beş kardeş olarak kurmuş bulunmaktayız. 28 yıldır bu işi yapıyoruz. Bünyemizde bir mühendis, bir teknik eleman, on adette el oyması ustamız var.

    Fuar bizim için güzel bir başlangıç oldu. Beş yıl önce fuara katılmaya başladık ve devam ediyoruz. Firmamız 28 yıldır İstanbul - Ümraniye'de bulunuyor. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren Bilecik Osmaneli'nde daha geniş yaptırdığımız yeni alanda ve yeni atölyemizde daha kapsamlı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Fuarın her geçen yıl biraz daha iyi olduğunu görüyorum. Daha da iyi olacak. Gelecek yıl da fuarda yerimizi alacağız.”

    Özkul Halı | Sn. Ali Rıza ÖZKUL:

    “Özkul Halı firması olarak, 1970 yılından itibaren yalnızca ‘cami halısı’ işiyle uğraşmaya başladık. Sadece cami halısı işiyle uğraşıyoruz. Referanslarımız arasında İstanbul’un en önemli camileri var. 106 yıllık bir firmayız. Yurtdışında da çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Fuarın her geçen yıl daha da iyi olmasını diliyorum. 2019 yılında da sektörümüzdeki tek ve en önemli fuar olan, Cami Yapı Ekipmanlar Fuarı’na katılmayı istiyoruz.”

    Payihat Nakkaş | Sn. Hilal SAYİT:

    “Fuar organizasyonu, her yıl kendini başarıyla katlayarak ilerliyor. Katılımcılar değişik ürünlerle fuara katılıyor. Her yıl değişik ve yeni firmalarda fuara katılıyor. Bu yıl yeni birçok firmayla tanışma fırsatımız oldu. Kurumsallaşma açısından fuarı ciddiye alan bir firmayız. Farklı ürün ve tasarımlarla her yıl katılmaya çalışıyoruz. Fuar katılımı firmamız için bir vizyon meselesidir.

    Her firmanın vizyonu için bu tarz fuar organizasyonlarına katılması gerekiyor. Bunun için tabii firmanın bu yapıya sahip olması gerekiyor. Fuara uluslararası düzeyde insanlar katılıyor. Firmaların hem görsel katılım açısından hem de niteliksel katılım açısından fuarı kaldırabilecek tasarımlarla ve ürünlerle fuara katılmaları gerekiyor. Örneğin, biz bir yıl boyunca toparladığımız ürünlerimizi burada vizyonumuza koyuyoruz. Bizim için bu önemli bir aşamadır. Her yıl bir değer katarak fuara katılmak istiyoruz. 2019 yılında da fuara katılmak istiyoruz.”

    Pir Ahşap | Sn. Sedat AKBAY:

    “Manisa’nın Demirci ilçesinde ahşap çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Manisa'da ahşap çalışmalarımıza başlayalı
    birkaç yıl oldu. Bildiğiniz gibi, Manisa'nın ‘Demirci’ ilçesi ‘Cami Halıları’ üzerine tüm dünyada bilinen, tanınan ve güçlü bir konumdadır.

    Manisa’nın ve Demirci ilçesinin, halıcılık sektörünün yanında ahşapla da bilinmesi adına, ülkemizde ve tüm dünyada tanıtılması amacıyla ‘ahşap’ işine başladık.

    Fuar katılımcılarıyla, sektörden temsilcileriyle, organizasyonuyla, 2018 yılı fuar takviminde seçilen tarih düzenlemesiyle çok güzeldi. 2019 yılında daha büyük bir alanla ve standla, daha farklı çalışmalarımızla tekrar fuara katılmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah çok daha farklı bir şekilde fuara katılacağız. Hüseyin Bey'e bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum.”

    Ramazan Baştan İnşaat | Sn. Ramazan BAŞTAN:

    “ ‘Ramazan Baştan İnşaat’ olarak, 2013 yılında firmamı kurdum. Daha öncesinde babam ve kardeşlerimle inşaat sektöründe çalışmalarımızı yürütüyorduk. İlk işimi Dr. Mimar Ercan Yozgatlı hocamın sayesinde Ankara'da tamamladık. Kıdemli Mühendis Ali Bahat hocamızla da beraber çalışmaya başladık. Bizim iş dünyasında pazar segmentlerimiz yüksek, ancak çalışmalarımızı da ayrıca ulaşamadığımız herkese fuar aracılığıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Fuarımız oldukça güzel geçti. Beklediğimiz sonuçları fuardan alıyoruz. İnşallah bu fuarın devam etmesini diliyorum. Fuar aracılığıyla ulaşamadığımız kişilere ulaşabildiğimizden eminim. Proaktif Fuarcılık’a ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bey’e teşekkür ediyorum. Hüseyin Bey elinden gelen çalışmaların en iyisini yapıyor. Birçok Bakanımız 2018 yılında fuarı ziyaret etti. Yurtdışından fuarımızı ziyaret eden ‘Cami Dernekler’i var. Bu bizler için artı bir başarıdır.

    Şu anda ‘Danimarka Ârhus Camisi’ çalışmalarımı yürütüyorum. 2018'deki fuarda normal beton minareyle çalışmalarıma devam ediyordum. Şimdi ise çelik konstrüksiyon portatif minarelerle çalışmalarıma devam ediyorum. Geçen yıl düzenlenen ve katıldığım Kocaeli’nde düzenlenen Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’ndan sonra Danimarka’daki çalışmalarımı sürdürmeye başladım. Almış olduğum referanslar ve kazandığımız ziyaretçilerimizle, müşterilerimizle fuarın faydasını fazlasıyla görmekteyiz. Herkese teşekkür ediyorum.”

    Rölöve Yapı ve Dekorasyon | Sn. Yücel AYDIN:

    25 yıldan beri cami sektöründe çalışmaktayım. İlk başta kaba inşaat, sonra camilerin kabası, ince sıvacı pencerelerini yapmaya başladık. 10 yıldan beri kubbe alemleri, fiberden kubbe, mimber külahları, iç zincir muhafaza boruları, kubbelerin tavanında kapak, duvar yazıları gibi ürünler yapmaya başladık. 10 yıldır bu ürünlerimizle cami sektöründe çalışmalarımıza devam ediyoruz.

    Beş yıldır fuara katılıyoruz. Geçen yıllara nazaran bu yıl daha çok yabancı müşterilerin olduğunu fark ettik. Bu durumun çok daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Fuara üst düzey bürokratların katılımı da bu yıl fazla oldu. Milletvekilleri ve müftülerimiz de fuara gelerek tüm standları gezdi. Geçen yıllara göre her yıl daha da gözle görülür çalışmalarıyla ilerleyen Proaktif Fuarcılık firmasına teşekkür ediyoruz. 2019 yılında da fuara katılmayı hedefliyoruz.”

    Safir Avize | Sn. Fevzi ÖZHASRET:

    Bu yılki fuar çok daha etkili oldu,  çok daha güzel katılımcıların olduğunu gözlemledik. Fuar tarih olarak, çok iyi bir tarih seçimiyle organizasyonu yapılmış. Diğer tüm fuar salonları dolu ve güzel bir tarihte fuar alanı seçilmiş. Fuar 2018 yılında oldukça hareketli ve yoğun geçti. Bu yıla kadar hiç aksatmadan fuara katıldık ve bundan sonra da katılmak istiyoruz.”

    Serko Halı | Sn. Bülent ARSLAN:

    “Öncelikle Proaktif Fuarcılık’a ve ekibine böyle bir güzel organizasyon düzenlendiği için, cami sektöründe hizmet veren bütün firmaları bir çatı altında topladığınız için çok teşekkür ederiz. Bizler Manisa'nın Demirci ilçesinde faaliyette bulunan bir firmayız. 1974 yılında el halısı üretiminden makina halısı üretimine başlayarak sektörde yerimizi aldık. ‘Duvardan duvara halı’ dediğimiz, ağırlıklı cami halısı ve öğrenci yurtları yapılan halılar olmak üzere, %100 yünden halılar üretmekteyiz. Ürünlerimiz, gelişen teknolojiye ve günümüz standartlarına uyularak, uluslararası ‘WoolMark’ belgesine haiz olarak üretilmektedir. Ürünlerimiz %100 yünden yapılmaktadır ve içlerinde herhangi bir katkı ve karışım bulunmamaktadır. Bu yünlerin ip ve çile haline döndürülmesi, çile halinde boyanması hep kendi bünyemizde yapılmaktadır. Boyamada da ışık haslığı çok yüksek olan, kuru sürtme haslığı ve güneşte solmama özelliği bulunan dünyanın kabul ettiği kaliteli boyalar kullanmaktayız. Bundan dolayı halılarımız çok uzun yıllar aynı görünümü muhafaza ederek hizmet vermeye devam etmektedir. Son 4 yıldır da üretimimizi ‘antibakteriyel hijyen’ dediğimiz bir ürün gamı geliştirerek üretiyoruz. Manisa Demirci'de dokumayı kendi bünyemize yapmaktayız. Ürünlerimiz hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiliyor. Avrupa ve Asya ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Amerika gibi birçok ülkeye cami halılarımızı götürüp montajını yapmaktayız. Halının ‘alev almama’ özelliği yurt dışındaki camilerde en çok tercih edilen özelliktir. Türkiye'de bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 13 tane evladımızı kaybettik. Orada döşenen halı yün olsaydı bu sıkıntı yaşanmayabilirdi.

    1974 yılından beri, aynı şevkle ve heyecanla teknolojiyle birlikte kendimizi geliştirerek üretimimize, hizmet vermeye devam etmekteyiz. Geleneksel kültürümüze ve her camiye özel ürünler üretmekteyiz ve caminin yerine gidip döşemekteyiz.

    Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nın en kıdemli firmalarından birisiyiz. Beş yıldır fuara aralıksız katıldığımız için Proaktif Fuarcılık tarafından verilen plaket ödülü için ayrıca teşekkür ederiz. Fuarlar, hem cami sektörüne hem de bu sektöre iş yapan firmalara, camilere,  cami derneklerine, yöneticilerine, camilere hizmet vermek isteyenler açısından çok büyük önem arz etmektedir.

    Hiçbir cami yetkilisinin bu fuardaki yüzün üzerinde faaliyet gösteren firmayı bir arada görme şansı bulunmamaktadır ancak bu fuar herkese bu fırsatı sağlamaktadır.

    Türkiye'nin dört bir yanından gelen firmalar, hepsi bir aradalar, ihtiyaç sahipleri, dernekler ve dernek yöneticileri için bulunmaz bir fırsattır. Bizlerin de Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyacı olan camilere tek tek ulaşmamız mümkün değil, bu açıdan ihtiyaç sahibi olanlarla onlara hizmet vermek isteyen firmaların çok güzel bir buluşma noktasıdır.

    Bu açıdan fuar çok başarılı ve çok güzel bir çalışmadır. Fuar, Cami sektörüne hizmet veren firmaların kalkınmasına ve gelişmesine çok büyük ortam sağlıyor. İnsanlar fuarda firmaların yaptığı işi görüyor; firmalarda kendi meslektaşlarının yaptığı işleri görüyor. Firmalar daha güzel ve başarılı işler yapabilmek için daha çok gayret sarfedilmesi gerektiğini anlıyor, başarılı ve Cami sektöründe iyi olan firmaları örnek alıyor. Lider olan firmalar, diğer firmalar için bir yol gösterici oluyor. Bu bakımdan fuar organizasyonu ve faaliyeti çok başarılıdır. 5 yıldır fuarda hep aynı konumdayız ve aynı yerdeyiz. Katılan firmaların fuarda bir arada olması bile oldukça yararlıdır. Fuarda aynı işi yapan sektör temsilcileri birbiriyle tanışıp işlerini zenginleştirme ve birbirine yararlı olma fırsatı da buluyor. Önümüzdeki yılda bu yıl olduğu gibi, gerekeni yaparak ve yerimizi alarak fuara katılacağız.”

    Sıvaper | Sn. Sait Ali ÇINAR:

    “İstanbul'da üretim yapan bir firmayız. Asıl işimiz izolasyon ve ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na ‘restorasyon harcımız’ ile katıldık. Cami kubbeleri, cepheler (iç ve dış cephe) için, izolasyonu sağlayan doğal yalıtım malzemeleri üretmekteyiz. 2018 yılındaki fuar, gayet iyi geçti. Müftülükten ve Bakanlıktan da fuara katılım oldu. Bürokrasinin buraya gelmesi gayet iyi.Çok değerli Bakanımız geldi. Proaktif Fuarcılık Firması’nın çalışmalarını, geçen yılki fuar çalışmalarıyla da değerlendirdiğimizde, bu yıl bir adım daha önde olduğunu gördük. 2019 yılında da fuara katılmayı istiyoruz.”

    Özmeta Ses Sistemleri | Sn. Tahsin KESER:

    “Ankara firmasıyız. İlk ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’na katıldıktan sonra fuara ara vermiştik ancak 2018 yılındaki fuara tekrar katıldık. Fuara tekrar katıldığım için çok mutluyum. Katılımcı firmalara bakarak geçen yıllara göre çok daha başarılılar. Kalite artmış; avize, mermer ve ahşap bölümlerinde firmalar çok güzel çalışmalarıyla fuara katıldılar. Seslendirme konusunda da belirli bir düzeye geldiğimize inanıyorum. 2018 yılında düzenlenen ‘Cami Yapı Ekipmanları Fuarı’nda, üst düzeyde ve bürokrat düzeyinde  katılımcılar, standımızı ziyaret ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler Daire Başkanlığı’nın bizzat  standımıza gelip çalışmalarımızı görüp, bize randevu vermesinin firmamıza ve çalışmalarımıza çok büyük bir katkısı oldu. 2019 yılında da fuara katılmayı istiyoruz.”

    Talha Ses Sistemleri | Sn. Talha HANÇER:

    Biz ‘Talha Elektronik’ olarak, cami ses sistemleri yapan bir firmayız. İkinci nesil bir firma olarak hizmet vermekteyiz. Fuarda bu yıl standart kabin hoparlörler ve tablo hoparlör ile birlikte tasarladığımız ve sergilediğimiz ürünlerimizle varız. Ürünlerimizle her zaman mimariye uygun en güzel akustiği yakalamayı hedef eden, hak sözlerin hakkıyla söylenmesi için hizmet veren bir firmayız. Fuara bu yıl geçen yıllara kıyasla, Cami sektörünün ehemmiyetini gören kişilerin geldiğini fark ettim. Görüştüğümüz ve ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduğumuz kontak kişi sayısı oldukça fazlaydı. Önümüzdeki yıl fuara katılmak için şimdiden yerimizi ayırttık. İnşallah önümüzdeki yılda fuarda olacağız.“

    Taksem İnşaat ve İthalat | Sn. Okay GİGİN:

    “Biz Taksem İnşaat olarak, Iraklı Hamit Aytaç'ın talebesi Nacit Almaç ile buradayız. Kendisi nakkaş ve çalışmalarını da fuarda sergiledi. Onun bu ustalığını Irak dışında, Türkiye'de de ziyaretçilerle buluşturmak istedik ve bu sebeple fuara katıldık. Bu fuar dinimizin ve sanatın güzelleşmesinde, toplumun oluşmasında bence önemli bir rol oynuyor. Fuar ve organizasyon, insanlara çalışmaların, çok daha farklı bakış açıları ve seçeneklerle, kaliteyle, ne kadar daha farklı yollarla ve farklı şekillerde yapılabileceğini gösteriyor. Bu yıl ilk kez fuara katılıyoruz ve fuar bizim için oldukça olumlu ve verimli geçti. Önümüzdeki yıl fuara tekrar katılmayı planlıyoruz.”

    Teknikel Avize | Sn. Sinan DEMİR:

    “10 yıldan beri avize imalatı ile cami ve otel sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Yaptığımız proje tasarım avizelerimizle yurt dışı ve yurt içi projelerinde çalışıyoruz. Örneğin, İstanbul'da Süleymaniye Camisi'nin avize çalışmalarını yaptık. Kahramanmaraş Sultan Abdülhamid Han Camisi'nin avizelerini yaptık. Buna benzer referanslarımız gibi büyük projelere imza attık.

    1200 civarında camide çalışmalar yaptık. Otel konsept çalışmalarımızda var. ‘Köksal Avize’ firmamız otel konseptli çalışan diğer firmamızdır. Bu yıl fuara ilk kez katıldık. Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, yaklaşık olarak 4 yıldan beri bildiğimiz ve takip ettiğimiz bir fuardır. Arkadaşlarımızın fuar hakkında geri dönüşleri ve fuarın verimli olduğu bilgisini verdikleri için biz de bu yıl fuara katılmak istedik. Bundan sonra da fuara katılmayı planlıyoruz. Bu yıl oldukça verimli ve yoğun geçti.”

    Teksöz Ahşap | Sn. Veli TEKSÖZ:

    “ ‘Teksöz Ahşap’ firması olarak, Manisa’nın Demirci ilçesinde çalışmalarımızı yürüten bir firmayız. Ahşap üzerine çalışmalarımız 2004 yılından beri devam ediyor. Türkiye'nin ve dünyanın her yerine cami ahşap işleri yapıyoruz. Ürünlerimize ‘Selçuklu Dönemi’ motifleri ağırlıklı işlemeler yapıyoruz. Çok güzel bir düşünce, mükemmel bir çalışma olmuş. Ben açıkçası fuarın bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Fuara ilk defa katılıyorum, inanın çok etkilendim! ‘Fuarda bir şeyler almaya ya da ürün satmaya değil, sadece firmalarla biz birbirimizi tanırız.’ düşüncesiyle fuara katılmıştık. Ancak fuar ve organizasyon çok farklıymış, gerçekten çok güzel ve bereketli geçti bizim için. İnşallah, her yıl fuara katılmak istiyorum.” 

    Tezyinat Sanat Hizmetleri | Sn. Adem TURAN:

    “Fuarın bu yıl İstanbul’da olması çok isabetli bir karar oldu, geçen sene İzmit'te yaptık. Ancak İstanbul'da olmasını her zaman istiyoruz.

    Fuar tanıtımı ve reklam faaliyetleri arttıkça fuar çok  güzel oldu. Bu yıl katılım ve talep oldukça güzel. Bu fuarda firmamızın beşinci yılı. Önümüzdeki yıl da bu yıl olduğu gibi fuara katılmayı düşünüyoruz.”

    Usta Taş Restorasyon | Sn. Fatih KARAMEŞE:

    “Firmamız adına fuara katılım amacımız, profesyonel firmaları görebilmek, daha yakından tanıyabilmektir. Daha güzel ve kaliteli işçilik yapabilmek adına biz de buradayız. Fuardan çok memnunuz. 2019 yılında da fuara katılmak istiyoruz.”

    VakitMatik & EzanMatik | Sn. Yakup ALEMDAR:

    “Firmamız geliştirdiğimiz iki özel ürünle piyasada hizmet vermektedir. İlk ürünümüz Ezan okuyor, ikinci ürünümüz ise Camilerimizin içerisinde namaz vakitlerini ve imsakiyeleri gösteriyor. Bu ürünü ilk biz piyasaya sunduk. 20 yıldır bu işi yapıyoruz ve ürünümüz patentli bir üründür. Çalışmalarımızla öncü bir firmayız. Bu yıl fuara katılım çok güzel. Katılan firmalarda kendi alanlarında iyi firmalar. Hizmet almak isteyen herkese kaliteli ürünlerini sunan firmaların hepsi bu fuarda. Fuardan oldukça memnunuz. Fırsat buldukça ilerleyen yıllarda da fuara katılmak istiyoruz.”

    Yünel Sultan Halı | Sn. Güzide SELÇUK:

    “Firmamız 1989 yılında kuruldu. Yün ‘Cami halısı’ üreten bir firmayız. 4 yıldır firmanın idareciliğini ben yapıyorum. Biz ilk defa bu yıl fuara katıldık. Fuar çok hoşuma gitti.  Fuar ortamını ve fuarı çok beğendim. 2019 yılında da fuara katılmayı istiyoruz.”

     

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com